Βραδιά όπερας στην Αγγλικανική Εκκλησία [εικόνες] - iefimerida.gr

Βραδιά όπερας στην Αγγλικανική Εκκλησία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διακεκριμένη ορχήστρα Brussels Virtuosi με τον δημιουργό της, φλαουτίστα Marc Grauwels και τη διάσημη Ελληνίδα υψήφωνο Βασιλική Καραγιάννη για μία βραδιά (01/12) μας περιμένουν στη Φιλελλήνων.

Οι «Brussels Virtuosi», ένα μοναδικής δεξιοτεχνίας μουσικό σύνολο που ιδρύθηκε από τον διεθνώς βραβευμένο Βέλγο φλαουτίστα Marc Grauwels για μία βραδιά στην Αθήνα. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με έργα Mozart, Vivaldi, Cimarosa, Doppler, Rachmaninoff και Delibes, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στην ατμοσφαιρική Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου.

Βραδιά όπερας στην Αγγλικανική Εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η βραδιά ξεκινά με την «ουράνια» μελωδία από το «Μπαλέτο των Μακάριων Πνευμάτων» για φλάουτο και ορχήστρα εγχόρδων από τον «Ορφέα» του Gluck.
O Marc Grauwels και ο βιολονίστας και μαέστρος Jean-Frédéric Molard, παρουσιάζουν στη συνέχεια, σε πρωτότυπη απόδοση για φλάουτο, βιολί και ορχήστρα εγχόρδων, μια από τις ωραιότερες σονάτες του Ιταλού κλασσικού συνθέτη Cimarosa. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με το δημοφιλές «Vocalise» του Rachmaninoff, για υψίφωνο και ορχήστρα, όπου ο συνθέτης επηρεασμένος από τους ύμνους της ορθόδοξης εκκλησίας, συνθέτει με ιδιαίτερη αίσθηση, νοσταλγία και σπάνιο ηχόχρωμα.

Βραδιά όπερας στην Αγγλικανική Εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη

Από την ελευθερία του 20ου αιώνα μεταφερόμαστε στο νησί της μάγισσας Alcina με τη σαγηνευτική μπαρόκ άρια «Sol da te mio dolce amore» του ιππότη Ruggiero από την όπερα Orlando Furioso του Vivaldi απολαμβάνοντας έναν δεξιοτεχνικό διάλογο μεταξύ του φλάουτου και της φωνής. Με το ρομαντικό έργο του Delibes «Le Rossignol» αφιερωμένο στο κελάηδημα του αηδονιού, η σοπράνο και το φλάουτο μιμούνται τους ήχους της φύσης χορεύοντας σε ρυθμούς βαλς.

Βραδιά όπερας στην Αγγλικανική Εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Κόντρα τενόρος Χρήστος Σπανάτης

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με δύο ακόμα φωνητικά έργα του Mozart, την άρια του Ασκάνιο «Al mio ben mi veggio avanti» για ορχήστρα εγχόρδων και κόντρα τενόρο και το ντουέτο του Άννιου και της Σερβίλιας από την όπερα «La Clemenza di Tito» όπου οι νεαροί εραστές ανταλλάσουν όρκους αιώνιας αγάπης.

Η όπερα
«Concertos Virtuoses et Airs d' Opéra»
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου: Φιλελλήνων 27, Αθήνα, τηλ 210 7234567
Ημερομηνία: Τρίτη 1 Δεκεμβρίου (20.30) και (21.30)
Είσοδος: 12 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ