Ράιχενμπαχ: «Δεν ήρθαμε να γίνουμε Υπουργοί» - iefimerida.gr

Ράιχενμπαχ: «Δεν ήρθαμε να γίνουμε Υπουργοί»

Χορστ Ραιχενμπαχ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είμαστε εδώ επειδή μας κάλεσαν οι ελληνικές αρχές. Δεν θα συνυπογράψουμε υπουργικές αποφάσεις», δήλωσε με νόημα ο Χόρστ Ράιχενμπαχ σε δήλωση που πραγματοποίησε πριν λίγη ώρα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Ο κ. Ράιχενμπαχ δήλωσε πως ο ρόλος της ομάδας κρούσης είναι επικουρικός και πως υπάρχει πλήρης κατανόηση από την ελληνική πλευρά και ισχυρή δέσμευση προκειμένου να υλοποιήθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής της ομάδας κρούσης, επικεντρώθηκε στα τρία βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων αυτή τη στιγμή: την έλλειψη ρευστότητας τόσο από το Δημόσιο όσο και από τις τράπεζες καθώς και τα γνωστά διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να εστιάσει στις συνομιλίες που είχε αυτή την εβδομάδα, αναφορικά με την Υγεία, το Περιβάλλον και τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Ράιχενμπαχ έδειξε να είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της μείωσης των εξόδων για φαρμακευτική ύλη καθώς και την ανάγκη εναρμόνισης της Ελλάδας με τις κοινοτικές οδηγίες σε ότι αφορά τις παράνομες χωματερές

Τέλος, αναφέρθηκε στις «θαρραλέες προσπάθειες» της ελληνικής κυβέρνησης να ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα που έχουν παγώσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης όπως οι αυτοκινητόδρομοι.

Σε ότι αφορά την εθνική συμμετοχή στα διαρθρωτικά ταμεία, ο κ. Ράιχενμπαχ ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένει συμφωνία για μείωση της ελληνικής συμμετοχής στο 5%.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επιστροφής της Ελλάδας στην ανάπτυξη, ο κ. Ράιχενμπαχ κράτησε αποστάσεις από τις «αισιόδοξες εκτιμήσεις των οικονομολόγων» και δήλωσε πως αναμένει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες όπως είπε θα έχουν «μεγάλο αντίκτυπο» στην οικονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ