Δύο παραστάσεις για έφηβους με video art και 3D σκηνικά [βίντεο, εικόνες] - iefimerida.gr

Δύο παραστάσεις για έφηβους με video art και 3D σκηνικά [βίντεο, εικόνες]

Εφηβικό «Όπως σας αρέσει»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχει θέατρο για εφήβους; Δηλαδή, χωρίς μάγισσες, λαγουδάκια και πριγκίπισσες, αλλά με όλα όσα αφορούν, παιδιά άνω των 10 ετών; Στη θεατρική Αθήνα, ναι.

Το «Καπλάνι της βιτρίνας»
Πρώτη και καλύτερη επιστρατεύτηκε η Άλκη Ζέη με το θρυλικό μυθιστορημά της που ζωντανεύει για πρώτη φορά στο θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Ανδρομάχης Χρυσομάλη. Θωρείται ένα από τα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας για εφήβους, με συνεχείς επανεκδόσεις από το 1963 που πρωτοκυκλοφόρησε, πολλές μεταφράσεις και διακρίσεις στο εξωτερικό. «Είμαι πολύ συγκινημένη που θα δώ το "Καπλάνι της βιτρίνας" να ζωντανεύει πάνω στη σκηνή. Είναι σαν να ξαναζώ τα παιδικά μου χρόνια» δήλωσε σ Άλκη Ζέη για το ανέβασμα.

Δύο παραστάσεις για έφηβους με video art και 3D σκηνικά [βίντεο, εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μία εξόχως προσεγμένη, άρτια καλλιτεχνικά και αισθητικά παράσταση, στην οποία συμμετέχουν 11 καταξιωμένοι ηθοποιοί. Με προβολές 3D και Video art, σε ένα σκηνικό κατασκευασμένο από τον κορυφαίο σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Μετζικώφ, που μας μεταφέρει στο Λαμαγάρι για να παρακολουθήσουμε την αθωότητα των δυο μικρών κοριτσιών, της Μέλιας και της Μυρτώς, χαρτογραφώντας το καλοκαίρι του 1936.

Δείτε το βίντεο από την παράσταση

Η παράσταση
«Το Καπλάνι της Βιτρίνας» της Αλκης Ζέη
Παίζουν: Γιάννης Καρατζογιάννης, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Μαύρος, Βίκυ Μαραγκάκη, Αλέξανδρος Βάρθης, Αγγελική Πασπαλιάρη, Αρετή Τίλη, Χριστίνα Πάγκαλη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Χάρης Χιώτης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος.
Θεατρική διασκευή/σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πανεπιστημίου 7 τηλ. 210 3221579, 210 5325563
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο (13.00), κάθε Κυριακή (11.30, 15.00)

Δύο παραστάσεις για έφηβους με video art και 3D σκηνικά [βίντεο, εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Όπως σας αρέσει» του Ουίλιαμ Σέξπιρ
Μία θεραπεία για τον έρωτα παρουσιάζει το θέατρο 104. Ο Δούκας Φρειδερίκος έχει σφετεριστεί την εξουσία και έχει εξορίσει τον αδερφό του στο δάσος του Άρντεν. Λόγω της αγάπης που έχει η κόρη του Σήλια για την εξαδέλφη της Ροζαλίντα, όμορφη και πανέξυπνη κόρη του εξόριστου Δούκα, ο Φρειδερίκος έχει κρατήσει τη Ροζαλίντα στην αυλή του. Εκεί οι δυο κοπέλες γνωρίζονται με τον γενναίο και ρομαντικό Ορλάνδο, που τον κακομεταχειρίζεται ο αδερφός του Όλιβερ. Ο Ορλάνδος κι η Ροζαλίντα ερωτεύονται κεραυνοβόλα.
Ο σκληρός Δούκας θα εξορίσει τη Ροζαλίντα, που μεταμφιεσμένη σε αγόρι και ακολουθούμενη από την πιστή Σήλια και τον γελωτοποιό του παλατιού, θα το σκάσουν και θα εγκατασταθούν σ' ένα κτήμα, κοντά στο δάσος. Εκεί θα καταφύγει και ο Ορλάνδος, με τον πιστό του υπηρέτη Αδάμ και θα μπει στην υπηρεσία του Δούκα. Όταν συναντιούνται εκείνη δεν του αποκαλύπτεται, αντίθετα συστήνεται σαν νεαρός βοσκός, και του προτείνει μια θεραπεία για τον έρωτα.

Η παράσταση
«Όπως σας αρέσει» του Ουίλιαμ Σέξπιρ
Παίζουν: Άννα Χανιώτη, Ισμήνη Κακούρα Βαρακλή, Τρύφωνας Ζάχαρης, Νίκος Λεκάκης, Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου.
Διασκευή/Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου
Θέατρο 104-Κεντρική Σκηνή: Ευμολπιδων 41, Γκάζι τηλ. 210 3455020
Παίζεται: από Σάββατο 21 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 18.00
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ
Διάρκεια παράστασης: 90’

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ