Από τουριστικό θέρετρο, πόλη-φάντασμα - Στο Σαρμ ελ Σέιχ μετά την αεροπορική τραγωδία δεν πατάει ψυχή [εικόνες]

Κάποτε το Σαρμ ελ Σέιχ έσφυζε από ζωή. Ο ήλιος, η ζεστή θάλασσα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και η πολύβουη νυχτερινή ζωή έκαναν την πόλη πόλο έλξης Ευρωπαίων -και όχι μόνο- τουριστών. Ολα αυτά πριν την τραγωδία με το ρωσικό αεροσκάφος.

Η αεροπορική τραγωδία, που στοίχισε τη ζωή σε 224 ανθρώπους, έχει μετατρέψει το Σαρμ ελ Σέιχ σε πόλη-φάντασμα. Εκεί που άλλοτε δεν μπορούσες να περπατήσεις από τον κόσμο, τώρα κυκλοφορούν μόνο ντόπιοι.

Οι πτήσεις ακυρώνονται η μία πίσω από την άλλη, την ώρα που οι ερευνητές δηλώνουν σχεδόν βέβαιοι πως το αεροσκάφος έπεσε εξαιτίας βόμβας. Οι εναπομείναντες τουρίστες, φοβούμενοι νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, εγκαταλείπουν την περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού, Μοχάμεντ Γιούσεφ, χαρακτήρισε τη φυγή των τουριστών «χτύπημα» για τη συγκεκριμένη βιομηχανία.

«Οι Ρώσοι τουρίστες καταλάμβαναν την πρώτη θέση με 3 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο στην πόλη. Οι Βρετανοί υπολογίζονταν περίπου στο 1 εκατ.», αναφέρει ο Γιούσεφ σύμφωνα με την εφημερίδα Al Ahram.

«Η απώλεια αναμένεται να αγγίξει το 70% της τουριστικής εισροής», συμπλήρωσε.

Ο τουρισμός αποτελεί το 11,3% του ΑΕΠ στην Αίγυπτο και παρέχει το 14% των εσόδων της χώρας σε ξένο νόμισμα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ