Αντιδρούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ στο ενδεχόμενο φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών - iefimerida.gr

Αντιδρούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ στο ενδεχόμενο φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστολές στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για το ενδεχόμενο φορολόγησης τυχερών παιχνιδιών στέλνουν ενώσεις πρακτόρων από όλη την χώρα (Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηρακλείου, Τρικάλων, Ξάνθης Ροδόπης, Ημαθίας, Δράμας).

Στις επιστολές αναφέρουν ότι πρέπει να μπει τέλος σε οποιαδήποτε σκέψη επιβολής φόρου στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Με τη φορολόγηση που ακούγεται ότι θα προστεθεί, καταστρέφεται η ανακύκλωση πάνω στην οποία βασίζεται η φιλοσοφία των παιχνιδιών, με αποτέλεσμα ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αναμένεται, αναφέρουν οι πράκτορες, προαναγγέλλοντας δυναμικές αντιδράσεις.

Τα πρακτορεία αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να ασχοληθεί και να ελέγξει τις παράνομες δραστηριότητες στον χώρο των τυχερών παιγνίων, τόσο επίγεια όσο και ιντερνετικά, όπου χάνονται τεράστια έσοδα κάθε χρόνο για το κράτος από τη μη φορολόγησή τους».

Σημειώνεται, επίσης, ότι το 30% με το οποίο φορολογούνται τα μικτά κέρδη των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, θεσπίστηκε το 2013 στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ και αποτελεί σήμερα έναν από τους υψηλότερους φόρους στην Ευρώπη για την αγορά τυχερών παιχνιδιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕς ΟΠΑΠ φορολόγηση Επιστολή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ