Εκλογές στη Βιρμανία: Φαβορί η διάσημη Suu, Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης [εικόνες] - iefimerida.gr

Εκλογές στη Βιρμανία: Φαβορί η διάσημη Suu, Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 70 ετών, η Aung San Suu Kyi βρίσκεται λίγο πριν έναν εκλογικό θρίαμβο. Μετά από 25 χρόνια αγώνων εναντίον των στρατηγών της Βιρμανίας, η πρώην εξόριστη και Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 1991, παγκόσμια μορφή δημοκρατικών αγώνων, θα πάρει την εκδίκησή της.


Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου το κόμμα Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές, παρά τους φόβους για νοθεία και παρασπονδίες από μια κυβέρνηση που βαδίζει στα χνάρια ενός δικτατορικού καθεστώτος.

Εκλογές στη Βιρμανία: Φαβορί η διάσημη Suu, Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Εκλογές στη Βιρμανία: Φαβορί η διάσημη Suu, Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η Aung San Suu Kyi γύρισε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και πήγε ακόμη και στο Arakan, μια περιοχή όπου συνεχίζονται οι διαμάχες ανάμεσα στους βουδιστές και τους μουσουλμάνους, με συνέπεια να μετατοπιστούν 100.000 κάτοικοι και να σκοτωθούν 240 άτομα σε τρία χρόνια.
Οι τελευταίες εκλογές στη Βιρμανία έγιναν το 1990 και το κόμμα της Lady Suu όπως το αποκαλούν κέρδισε το 81% των ψήφων. Αλλά η στρατιωτική κυβέρνηση αγνόησε τα εκλογικά αποτελέσματα και εγκαταστάθηκε στην εξουσία. Η Lady Suu εξαναγκάστηκε να παραμείνει έγκλειστη στο σπίτι της επί 15 χρόνια.

Εκλογές στη Βιρμανία: Φαβορί η διάσημη Suu, Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Εκλογές στη Βιρμανία: Φαβορί η διάσημη Suu, Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Σήμερα η Suu είναι η ηγερία της πλειοψηφίας των κατοίκων. Η δημοτικότητά της είναι τόσο μεγάλη που ακόμη κι αν δεν θέλουν να την ψηφίσουν δεν τολμούν να το πουν. Είναι πανταχού παρούσα στις ειδήσεις και οι εκδότες δηλώνουν ότι τα έντυπά τους δεν πουλάνε αν η Lady δεν είναι στο εξώφυλλο.

Εκλογές στη Βιρμανία: Φαβορί η διάσημη Suu, Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Εκλογές στη Βιρμανία: Φαβορί η διάσημη Suu, Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βιρμανία Εκλογές Lady Suu
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ