Διαμαρτύρονται οι πράκτορες του ΟΠΑΠ για ενδεχόμενη φορολόγηση τυχερών παιχνιδιών - iefimerida.gr

Διαμαρτύρονται οι πράκτορες του ΟΠΑΠ για ενδεχόμενη φορολόγηση τυχερών παιχνιδιών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών, την οποία κοινοποιούν και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, έστειλαν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αναζήτηση ισοδυνάμων στην αύξηση της φορολόγησης τυχερών παιχνιδιών.

Όπως αναφέρουν, «με τέτοια φορολόγηση καταστρέφεται με μαθηματική ακρίβεια και από μελέτες ειδικών η ανακύκλωση πάνω στην οποία είναι βασισμένη όλη η φιλοσοφία των παιχνιδιών».

Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι ήδη 4.500 πρακτορεία είναι στο όριο της βιωσιμότητας και η κίνηση αυτή, εάν εφαρμοστεί, όχι μόνο δεν θα φέρει αύξηση εσόδων στο κράτος αλλά αντίθετα θα φέρει μείωση για το λόγο ότι θα μειωθεί δραματικά ο τζίρος των τυχερών παιχνιδιών με αποτέλεσμα να αποδίδεται λιγότερος φόρος στο ελληνικό δημόσιο. Ταυτόχρονα, δε, το δεύτερο μεγαλύτερο κακό που θα επέλθει είναι να οδηγηθεί όλη η μάζα των πελατών στον παράνομο στοιχηματισμό.

Ο κλάδος των πρακτόρων επειδή βρίσκεται οριακά σε μια κατάσταση επιβίωσης δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην αντιδράσει όπως αυτός γνωρίζει και με το τρόπο που το έχει πράξει στο παρελθόν με μόνο κριτήριο την επιβίωση του σε οποιαδήποτε επιβολή επί πλέον φόρου - επιβάρυνσης δικής του, του Οργανισμού και των πελατών του, γιατί ήδη αυτοί οι τρεις φορολογούνται με πολύ υψηλούς συντελεστές και εννοούμε ότι: οι εταιρείες των πρακτορείων με 26% επί πλέον της φορολόγησης τους ως φυσικά πρόσωπα, στην ΟΠΑΠ ΑΕ πλην του φόρου που της αναλογεί ως Ανώνυμη εταιρεία επί πλέον με 30% φόρο στη μικτή κερδοφορία των παιχνιδιών της και 20% φορολόγηση στα κέρδη των πελατών, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕς ΟΠΑΠ φορολόγηση ισοδύναμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ