Γιούνκερ: «Δεν θα αφήσουμε τις τράπεζες να μας σέρνουν από τη μύτη» - iefimerida.gr

Γιούνκερ: «Δεν θα αφήσουμε τις τράπεζες να μας σέρνουν από τη μύτη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λάβρος κατά των ευρωπαϊκων τραπεζών εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλον Γιουνκέρ, ξεκαθαρίζοντας ότι το επερχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα είναι 50-60% και ότι οι τράπεζες θα πρέπει εκουσίως να αναλάβουν μεγαλύτερα βάρη διαφορετικά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό κούρεμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιουνκέρ τόνισε ότι στόχος της ΕΕ είναι η συμμετοχή των τραπεζών να είναι εθελοντική, αφού αν επιβληθεί με υποχρεωτικό τρόπο τότε θα σημάνει πιστωτικό γεγονός με απρόβλεπτες για την ευρωζώνη συνέπειες. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι ότι αν οι τράπεζες δεν υποχωρήσουν τότε «μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσουμε σε μια υποχρεωτική λύση» υπογραμμίζοντας ότι δεν θέλει μια τέτοια λύση γιατί θα έχει «πολύ σοβαρές συνέπειες και όχι μόνο για την Ελλάδα». Ωστόσο, κατέληξε ο κ. Γιουνκέρ, «δεν μπορούμε να αφήνουμε τις τράπεζες να μας σέρνουν από τη μύτη».

Νταλάρα: «Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία»

Ενώ εντείνονται οι πιέσεις της ευρωζώνης προς τις τράπεζες να αποδειχτούν το εθελοντικό κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα, ο διευθυντής του οργανισμού IIF, Τσαρλς Νταλάρα, που αντιπροσωπεύει διεθνώς τις τράπεζες, δήλωσε σήμερα στο cnbc.com ότι «δεν υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία» των τραπεζών με την ΕΕ. «Είναι αβέβαιο το αν θα φτάσουμε σε τελική συμφωνία μέχρι αύριο», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγές του Dow Jones αναφέρουν ότι η Γερμανία πιέζει για κούρεμα 60% αν και το 50% είναι ακόμα στο τραπέζι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ