Κλείνει προσωρινά καρδιολογική μονάδα στο νοσοκομείο «Παίδων» - iefimerida.gr

Κλείνει προσωρινά καρδιολογική μονάδα στο νοσοκομείο «Παίδων»

Παίδων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά στο Παίδων «Αγία Σοφία», εξαιτίας δυσλειτουργίας, αποφάσισε η διοίκηση του νοσοκομείου, την ώρα που 36 βρέφη, νήπια και παιδιά με σοβαρό πρόβλημα υγείας, περιμένουν να υποβληθούν σε επέμβαση.

Παράλληλα, η διοίκηση αποφάσισε και τη διενέργεια επείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ώστε να εντοπιστεί η αιτία του προβλήματος και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες. Η δυσλειτουργία της Μονάδας αφορά κυρίως στην κακή συνεργασία των τριών γιατρών της, οι οποίοι είχαν μονίμως αντικρουόμενες κλινικές εκτιμήσεις για τη σοβαρότητα των περιστατικών.

Όπως έγινε γνωστό, προς το παρόν τα κρεβάτια της μονάδας θα χρησιμοποιούνται από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, ενώ η διοίκησή του ξεκαθαρίζει ότι το Ειδικό Κέντρο δεν κλείνει μόνιμα, αλλά όσο χρειάζεται για την αναβάθμισή του, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του.

Ήδη, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε την προσωρινή αντιμετώπιση όλων των καρδιοχειρουργικών περιστατικών, τακτικών και επειγόντων, νεογνών και παιδιών του Γ.Ν.Π. «Αγία Σοφία» στο «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες των μικρών ασθενών.

Με ανακοίνωσή τους 48 γιατροί, χειρουργοί, αναισθησιολόγοι, καρδιολόγοι, νοσηλευτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση για παύση της λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής θεωρώντας ότι «οδηγεί σε κατεδάφιση το οικοδόμημα του μόνου δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στη χώρα μας, το οποίο επί 25 έτη έχει διαμορφώσει ένα εξαιρετικά έμπειρο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, που ανταποκρίνεται άριστα στις αυξημένες απαιτήσεις των παιδιών».

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας εκτιμάται ότι περίπου 880 -1.000 μωρά γεννιούνται με καρδιολογικά προβλήματα, εκ των οποίων χειρουργικά αντιμετωπίζονται περίπου τα 500. Η κατανομή των παιδιών γίνεται μεταξύ του ΕΣΥ, του Ωναάσειου καθώς επίσης και μεγάλης ιδιωτικής κλινικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ