Απώλειες για τον Κάμερον στην ψηφοφορία για δημοψήφισμα στην Βρετανία - iefimerida.gr

Απώλειες για τον Κάμερον στην ψηφοφορία για δημοψήφισμα στην Βρετανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε χτες το αίτημα διενέργειας δημοψηφίσματος για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια ψηφοφορία που είχε «απώλειες» για το Συντηρητικό κόμμα και τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Ντέηβιντ Κάμερον, καθως 81 βουλευτές του ψήφισαν υπέρ.

Ο κ. Κάμερον ζήτησε από τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος του να καταψηφίσουν την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται να έχει "ισχυρή φωνή" στην Ευρώπη, προκειμένου να διασφαλιστούν τα οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα της Βρετανίας, καθώς οι ηγέτες της ευρωζώνης επιχειρούν να περιορίσουν την κρίση χρέους.

Ωστόσο, κατά την ψηφοφορία ο βρετανός πρωθυπουργός (που δέχτηκε χτες τα πυρά του Νικολά Σαρκοζί) ήρθε αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη "εξέγερση" στη διάρκεια της έως τώρα θητείας του, αφού 81 ευρωσκεπτικιστές βουλευτές του ίδιου του Συντηρητικού Κόμματος υποστηρίξαν το αίτημα για δημοψήφισμα ενώ άλλοι 15 ψήφισαν λευκό. Τελικά η πρόταση καταψηφίστηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία 483 κατά έναντι 111 υπέρ, αφού οι Εργατικοί του Εντ Μίλιμπαντ τάχθηκαν κατά του δημοψηφίσματος - αν και υπήρξαν "αντάρτες" και από την πλευρά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ