Λοβέρδος: Δεν κινδυνεύουν ταμεία και συντάξεις από το κούρεμα - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Δεν κινδυνεύουν ταμεία και συντάξεις από το κούρεμα

Ανδρέας Λοβέρδος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανείς ασφαλισμένος ή ασφαλιστικό ταμείο δεν θα υποστεί ζημία, ανεξαρτήτως από το ύψος του κουρέματος στο χρέος , υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, που ωστόσο, επισήμανε ότι οι συζητήσεις είναι πρόωρες καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη την τελική απόφαση του συμβουλίου κορυφής.

Σύμφωνα με τον υπουργό ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι της τηλεόρασης του Σκάι δεν υπάρχει συζήτηση για νέα μέτρα καθώς αυτά τα οποία έχουν ήδη ληφθεί μας βγάζουν από το αδιέξοδο των ελλειμμάτων ως το 2014.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία το 2010 λόγω ανεπίτρεπτων καθυστερήσεων και δισταγμών και συμπλήρωσε ότι οι οριζόντιες περικοπές δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.

Μιλώντας για τον πρωθυπουργό είπε ότι μαζί με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο δίνουν μια μάχη που στηρίζουν όλοι και ότι «η ανατροπή του πρωθυπουργού είναι έξω από τη λογική κάθε μέλους της κυβέρνησης».

«Δεν τίθεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζήτημα αμφισβήτησης του πρωθυπουργού» υπογράμμισε λέγοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχουν δημοκρατικές ανατροπές, υπάρχουν αντιδημοκρατικές εκτροπές».

Αναφερόμενος στην επιστολή που συνυπέγραψε με την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και τον κ. Γιάννη Ραγκούση, είπε ότι δεν ήταν εσωτερική κριτική, αλλά πολιτική παρέμβαση στηριγμένη στις αρμοδιότητές τους.

Αναφερόμενος, τέλος, στο ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης συνεργασίας, είπε ότι στηρίζει την εκδοχή της κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης και τόνισε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και ο ΛΑΟΣ και σε ορισμένες περιπτώσεις η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά, είχαν συγκλίσεις απόψεων.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε ότι σημασία έχει η χώρα και ο δρόμος της συνεννόησης χωρίς κορώνες και άγονες εκλογικές μάχες, είναι πιο ασφαλής.

«Οι εκλογές δεν είναι λύτρωση. Οι πολιτικές λύσεις δε εξαντλούνται στις εκλογές» εκτίμησε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ