Δίωρη δραματική τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου - Ελλήνων τραπεζιτών - iefimerida.gr

Δίωρη δραματική τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου - Ελλήνων τραπεζιτών

Ευάγγελος Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίωρη τηλεδιάσκεψη με τους κορυφαίους Eλληνες τραπεζίτες -σε δραματικούς τόνους- είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε στις 3 μετά το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα αφού ο υπουργός Οικονομικών παρέμεινε στις Βρυξέλλες όπου έχει συνομιλίες με την ηγεσία της Ε.Ε., με Ευρωπαίους συναδέλφους του καθώς και με μεγάλους ξένους τραπεζίτες. Σε αυτήν, συμμετείχαν οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας, της τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank και της Alpha-Πίστεως. Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τις διοικήσεις των τραπεζών ότι το κούρεμα θα είναι μεγάλο και μολονότι δεν αποκάλυψε το ποσοστό του κουρέματος εικάζεται ότι θα κινηθεί γύρω στο 50%.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε ένταση και δεν φαίνεται να υπήρξε προσέγγιση απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές καθώς τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και οι διοικούντες τις τράπεζες επέμειναν στις θέσεις τους.

Ο κ. Βενιζέλος τάσσεται υπέρ του μεγάλου κουρέματος. Οπως εξήγησε, μάλιστα, στους τραπεζίτες η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ του διαμήνυσε ότι, ή θα προχωρήσουμε σε μεγάλο κούρεμα ή θα οδηγήσουμε τη χώρα σε χρεοκοπία.

Από την πλευρά τους, οι τραπεζίτες θεωρούν ότι το μεγάλο κούρεμα θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ελληνική οικονομία και θα οδηγήσει σε κρατικοποίηση των τραπεζών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ