Απίστευτο: 63χρονη κοινωνική λειτουργός εγκαταλείπει τη δουλειά της και γίνεται γκουρού της γυμναστικής [εικόνες]

Γνωρίστε την Ellen Ector, μια 63χρονη μητέρα και γιαγιά 4 εγγονών, η οποία αποτελεί έμπνευση υγείας για όλους τους ανθρώπους.


Μετά από 20 χρόνια καριέρας σαν κοινωνική λειτουργός αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δουλειά της και να γίνει γυμνάστρια, το 2009. «Είπα στον εαυτό μου ή θα πας να κάνεις κάτι με τη γυμναστική ή αλλιώς θα δουλεύεις για κάποιον άλλο σε όλη σου τη ζωή», εκμυστηρεύεται η 63χρονη στο BuzzFeed Life.


«Από τότε δεν έχω κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω μου», προσθέτει η Ellen, η οποία είναι συνιδιοκτήτης σε δύο γυμναστήρια σήμερα, στην Ατλάντα.
Εκείνη και η κόρη της Lana, μια πανέμορφη και πολύ γυμνασμένη νεαρή κοπέλα, λάνσαραν αρχικά μια σειρά από DVD, με τίτλο «Black Girls Workout Too!,» (Και τα μαύρα κορίτσια γυμνάζονται), η οποία έκανε θραύση και γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα από τα social media.


Μητέρα και κόρη έδωσαν μεγάλη σημασία στην εκγύμναση των μαύρων γυναικών, ειδικά γιατί η μητέρα της Ellen πέθανε από καρκίνο της μήτρας σε ηλικία 63 ετών. Επικεντρώθηκαν στις μαύρες γυναίκες, επίσης, γιατί σύμφωνα με μελέτες το 57,6% των μαύρων γυναικών της Αμερικής, ηλικίας 20 ετών και άνω είναι παχύσαρκες.
Ολες οι ασκήσεις που προτείνουν στα βίντεο ή στα γυμναστήριά τους είναι με ελάχιστα ή και καθόλου όργανα. Η Ellen λέει «Το σώμα μας είναι μια μηχανή». Στόχος της είναι, όπως λέει, να επικεντρώνεται και στις γυναίκες που δεν μπορούν ή δεν έχουν τα χρήματα για να γραφτούν σε ένα γυμναστήριο ή να αγοράσουν όργανα για το σπίτι τους.


Και επειδή η υγεία είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από τη γυμναστική, η Ellen δίνει και μια συμβουλή, με την εμπειρία της 63χρονης: «Μην χρησιμοποιείτε το σώμα σας σαν σκουπιδότοπο. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τις ερωτικές σχέσεις σαν σκουπιδότοπο ή να κάνετε το φαγητό σκουπιδότοπο!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 63χρονη γυμναστική Μαύρη παχυσαρκία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ