Prorata για ΝΔ: Υπεροχή Μεϊμαράκη, αδιαφορία των ψηφοφόρων - iefimerida.gr

Prorata για ΝΔ: Υπεροχή Μεϊμαράκη, αδιαφορία των ψηφοφόρων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως πιθανότερος νικητής για την προεδρία της ΝΔ προβάλλει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Prorata για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό 49% και ακολουθούν οι Απόστολος Τζιτζικώστας με 32%, Κυριάκος Μητσοτάκης με 15% και Αδωνις Γεωργιάδης με 4%. Στο ίδιο ερώτημα, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 55%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 25%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 16% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 4%.

Παράλληλα, στην έρευνα που δημοσιεύεται τη Δευτέρα καταγράφεται το ενδιαφέρον για τις εκλογές στη ΝΔ: Ενδιαφέρον εκφράζει το 41% («αρκετά» το 22% και «πολύ» το 19%), ενώ αδιάφορο δηλώνει το 59% των ερωτηθέντων («καθόλου» το 43% και «λίγο» το 16%). Μεταξύ εκείνων που ψήφισαν ΝΔ τον Σεπτέμβριο, ενδιαφέρον εκφράζει το 75%, ενώ αδιάφορο δηλώνει το 25%.

Στη γενική κατηγορία των ψηφοφόρων και στο ερώτημα ποιο είναι το σημαντικότερο κριτήριο επιλογής του υποψήφιου προέδρου της Ν.Δ., πρώτο κριτήριο αναδεικνύεται η αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, με 32%, ακολουθεί η ενότητα του κόμματος με 30%, η ανανέωση του κόμματος με 29%, ενώ το να νικήσει ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. τον Αλ. Τσίπρα στην επόμενη εκλογική μάχη αποτυπώνεται στο 9%. Το κριτήριο της ανανέωσης είναι ισχυρότερο στις νεότερες ηλικίες ψηφοφόρων, ενώ στις μεγαλύτερες υπερισχύει το κριτήριο της ενότητας του κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ