Μητσοτάκης: Το λαθρεμπόριο καυσίμων «παραίτησε» τον Σπινέλλη - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Το λαθρεμπόριο καυσίμων «παραίτησε» τον Σπινέλλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την υποβολή παραίτησης του γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη, καθώς ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησε κι αυτός αιχμές για κύκλωμα λαθρεμπορίας που οδήγησε τον κ. Σπινέλλη στην παραίτηση και αναφέρεται στην εγκύκλιο που οδήγησε στην μη επιβολή προστίμων.

Συγκεκριμένα, σε χτεσινό του άρθρο στο protagon.gr, ο κ. Μητσοτάκης γράφει ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είχε εντοπίσει παραβάσεις και λαθρεμπόριο καυσίμων και είχε ζητήσει την επιβολή των σχετικών προστίμων. Ωστοσο, συνεχίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο γενικός γραμματέας Φορολογικών Θεμάτων, Γιάννης Καπελέρης, με εγκύκλιό του στις 26 Αυγούστου 2011 ζήτησε «την μη έκδοση αποφάσεων επιβολής προστίμων καθώς και τη μη κοινοποίηση προστίμων, ακόμα και αν έχουν συνταχθεί οι εκθέσεις ελέγχου, επικαλούμενος "επικείμενη νομοθετική ρύθμισή"», αφήνοντας υπόνοιες ότι ο κ. Καπελέρης με την απόφασή του αυτή οδήγησε το δημόσιο σε, προσωρινή έστω, απώλεια εσόδων.

Ο κ. Μητσοτάκη καταλήγει ότι η παραίτηση Σπινέλλη οφείλεται ακριβώς σε αυτήν την εγκύκλιο, αφού ο παραιτηθείς γ.γ. «μην έχοντας προφανώς και την απαραίτητη κάλυψη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αποφάσισε να πάει σπίτι του»

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι είχε κάνει λάθος επιλογή όταν διόριζε γ.γ. Φορολογικών Υποθέσεων τον κ. Καπελέρη, λέγοντας στη Βουλή ότι πρόκειται για «έναν άνθρωπο που είναι προϊόν του ίδιου του συστήματος που θα κλιθεί να αλλάξει»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ