Αντιδρά ο Σόιμπλε στις διευκολύνσεις της ΕΕ προς την Αθήνα - iefimerida.gr

Αντιδρά ο Σόιμπλε στις διευκολύνσεις της ΕΕ προς την Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονες αντιδράσεις στα κόμματα της Χριστιανικής Ενωσης της Γερμανίας φαίνεται να προκαλεί η πρόθεση της Ε.Ε. να αλλάξει αναδρομικά τους κανόνες για την παροχή ευρωπαϊκών πόρων για αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρει η Deutsche Welle ο Χέρμπερτ Ρόιλ από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, επικεφαλής της Χριστιανικής Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποκάλεσε το σχέδιο «εξωφρενικό». «Με αυτόν τον τρόπο η Κομισιόν εγκαταλείπει καθ΄ολοκληρία τον έλεγχο επί αυτών των έργων», δηλώνει.

Ο επίσης Χριστιανοδημοκράτης Γιόαχιμ Τσέλερ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, κάνει λόγο για «αμαρτωλή περίπτωση». Τα επιχείρηματά του: «οι Έλληνες στο παρελθόν κατάφερναν πάντα να ξεφεύγουν, δεν γίνεται να αλλάζει κανείς τους κανόνες για μια μόνο χώρα, τι να πουν χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα»;

Μάλιστα η ευρωβουλευτής Ίνγκε Γκρέσλε, από το ίδιο κόμμα μετέφερε πριν από μερικές μέρες στους συναδέλφους τις εντυπώσεις της από έργα που επισκέφθηκε τελευταία στην Ελλάδα. «Η πραγματοποίησή τους δεν αποτυγχάνει στην έλλειψη χρημάτων αλλά σε άλλα προβλήματα όπως το ιδιοκτησιακό» είπε χαρακτηριστικά. Δυσαρεστημένος εμφανίζεται και ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με άλλους ευρωβουλευτές από το Χριστιανοδημοκρατικό και Χριστιανοκοινωνικό κόμμα δεν έκρυψε την αντίθεσή του.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αντιδρά Σόιμπλε διευκολύνσεις ΕΕ Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ