Ολι Ρεν: «Προτιμάμε την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» - iefimerida.gr

Ολι Ρεν: «Προτιμάμε την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκκληση στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους στο σημερινό Eurogroup ώστε να βρεθεί μια λύση στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης έκανε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, ενώ τόνισε ότι η Κομισιόν προτιμά το εθελοντικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρεν σε συνέντευξή του σε φινλανδική εφημερίδα, δήλωσε ότι «Η Κομισιόν προτιμά την εθελοντική και πρώτα απ' όλα την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους, ενώ τονίζει ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει γίνει ακόμα χειρότερη τους τελευταίους μήνες:

«Το καλοκαίρι είπαμε ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Τώρα, έχει επιδεινωθεί».

Εξάλλου, στο σημερινό Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητούν την έκθεση της Τρόικα για την ελληνική οικονομία και, αν πάνε όλα καλά, θα δώσουν το πράσινο φως για την την εκταμίευση των 5,8 δισ. ευρώ, που αναλογούν στην ΕΕ, για την 6η δόση του δανείου.

Το Eurogroup αναμένεται να εξετάσει και το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, του οποίου η δυναμική είναι εξαιρετικά ανησυχητική, με βασικά σημεία το μεγαλύτερο «κούρεμα» και την μείωση των επιτοκίων, όπως προτείνεται και στην έκθεση της Τρόικα. Όπως είχαμε αναφέρει η Τρόικα κρίνει ανεπαρκή το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων.

Η απόφαση για το μερίδιο του ΔΝΤ, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου στις αρχές Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ