Στις κάλπες οι Πορτογάλοι - Ποιο κόμμα έχει το προβάδισμα - iefimerida.gr

Στις κάλπες οι Πορτογάλοι - Ποιο κόμμα έχει το προβάδισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι Πορτογάλοι για να εκλέξουν νέα Βουλή.

Η κυβερνώσα κεντροδεξιά έχει το προβάδισμα, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να κατακτήσει και την αυτοδυναμία. Οι Πορτογάλοι καλούνται να κρίνουν τη μετά-μνημόνιο εποχή και τα τρία χρόνια αυστηρής λιτότητας που προηγήθηκαν.

Παρά τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν, τα θετικά σημάδια στην οικονομία της Πορτογαλίας φαίνεται ότι έχουν βοηθήσει τον συνασπισμό της κεντροδεξιάς. Η προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Πέδρου Πάσους Κουέλιου, όπως και ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) Αντόνιου Κόστα προσπάθησαν να πείσουν τους τελευταίους αναποφάσιστους να τους ψηφίσουν. Η κυβερνητική συμμαχία «Η Πορτογαλία Μπροστά» πιστώνεται το 37,5% των προθέσεων ψήφου, έναντι ενός 32,5% για το PS, με βάση τον μέσο όρο τριών δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκαν το βράδυ της Πέμπτης και επιβεβαίωσαν την απρόσμενη ακόμη και για τα κόμματα της συμπολίτευσης ανάκαμψη της δεξιάς, που έμοιαζε δεδομένο πως θα γνώριζε την ήττα πριν από μόλις έναν μήνα.

Η αποχή εκτιμάται πως υπάρχει κίνδυνος να πλησιάσει το ιστορικό υψηλό που είχε καταγραφεί το 2011-το 42%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πορτογαλία Εκλογές μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ