Η Λούκα, η Άννα και η Βάσω προβληματίζουν την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Η Λούκα, η Άννα και η Βάσω προβληματίζουν την κυβέρνηση

Άννα Νταλάρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει και τους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν όλες τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, και ιδιαίτερα το άρθρο 37 στο οποίο επικεντρώνονται οι αντιρρήσεις των περισσότερων βουλευτών. Η Λούκα Κατσέλη έχει δηλώσει ότι θα το καταψηφίσει, η Άννα Νταλάρα ζητά αλλαγές και στην κυβέρνηση τρέμουν το ενδεχόμενο να το καταψηφίσει και η Βάσω Παπανδρέου ενώ φοβούνται τους «σιωπηλούς» που μπορεί να κάνουν την έκπληξη.

Ουσιαστικά, η σημερινή μέρα είναι η πιο κρίσιμη της εβδομάδας για την κυβέρνηση καθώς η Βουλή καλείται να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο της Τρόικα και του υπουργείου Οικονομικών για την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο, τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, κλπ, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται σε κατάσταση νευρικού κλονισμού την ίδια ώρα που έξω από τη Βουλή θα διαδηλώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι ζητώντας την καταψήφισή του.

Η κυβέρνηση, δια στόματος του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση -και ιδιαίτερα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- ότι η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την λήψη της 6ης δόσης του δανείου όσο και για να πάει ο κ. Παπανδρέου με ένα ισχυρό «όπλο» στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής όπου Γερμανία και Γαλλία αναμένεται να θέσουν θέμα επιπλέον κουρέματος του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η καγκελάριος της Γερμανίας επιμένει για κούρεμα 50%, ωστόσο αντιδρούν οι Γάλλοι που θέλουν να εξασφαλίσουν αναχρηματοδότηση των τραπεζών τους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Στο εσωτερικό της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, η Λούκα Κατσέλη επανέλαβε χτες ότι δεν θα ψηφίσει το επίμαχο άρθρο 37 για τις κλαδικές συμβάσεις, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, ότι το άρθρο δεν καταργεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Εκτός της κ. Κατσέλη, επιφυλάξεις έχει διατυπώσει και η κ. Νταλάρα, ενώ την κυβέρνηση προβληματίζει και το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και η Βάσω Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για τις 12 το μεσημέρι με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και την προετοιμασία της στάσης της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις της Κυριακής στη Σύνοδο Κορυφής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ