«Δεν καταργείται η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» - iefimerida.gr

«Δεν καταργείται η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν καταργείται η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Θα τη διατηρήσουμε με κάθε τρόπο. Δεν καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις αλλά αναστέλλεται η επέκτασή τους σε όσους δεν έχουν υπογράψει». Αυτά ανέφερε μιλώντας το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

«Προσπαθούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, δηλαδή την έπανοδο του βιοτικού επιπέδου στη δεκαετία του '50 ή του '60», τόνισε ο υπουργός Εργασίας υπογραμμίζοντας πως «έχουμε τη υποχρέωση να κρατήσουμε όρθια τη χώρα με όποιο κόστος».

Ο κ.Κουτρουμάνης απέρριψε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε με την τρόικα, σημειώνοντας ότι το άρθρο 37 «θα ήταν πολύ σκληρότερο αν δεν γινόταν σκληρή διαπραγμάτευση» ενώ υποστήριξε πως «θα διατηρήσουμε σε κάθε περίπτωση την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», τονίζοντας παράλληλα πως δεν καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις αλλά αναστέλλεται η επέκτασή τους σε όσους δεν έχουν υπογράψει.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρησιακές συμβάσεις, σημείωσε πως διευκολύνεται η σύναψή τους, επισημαίνοντας πως αυτό είναι πολύ καλύτερο, από αυτό που συμβαίνει σήμερα, τις ατομικές δηλαδή συμβάσεις.

Ο κ. Κουτρουμάνης θέλησε να καταστήσει σαφές ότι αν υπήρχε μια στοιχειώδης συνεννόηση με τη Νέα Δημοκρατία, τότε η επίτευξη μίας λύσης θα ήταν κατά πολύ ευκολότερη: «Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται να βοηθήσει. Δεν παραδέχεται πως έχει σημαντική ευθύνη για την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ