Τι γραφουν τα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Τι γραφουν τα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια στην Ελλάδα

ξένα μέσα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επίκεντρο των ξένων μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η Ελλάδα με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και την επικείμενη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.

Ως «μητέρα όλων των απεργιών» χαρακτηρίζεται η 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων από τα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Sky News, Guardia, Le Figaro, ενώ το BBC και το CNN μιλούν για «παράλυση του ελληνικού κράτους».

«Τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να κρατήσουν μακριά από το κοινοβούλιο τους διαδηλωτές στην ελληνική πρωτεύουσα» γράφει το Bloomberg « καθώς υπάρχει αντιπαράθεση για τα μέτρα λιτότητας που επιθυμούν οι πιστωτές της Ελλάδος για να συνεχίσουν την οικονομική βοήθεια».

«Βία ξεσπάει στη μεγαλειώδη ελληνική απεργία» αναφέρει το δίκτυο CBS. «καθώς οι διαδηλωτές εκτοξεύουν κομμάτια από μάρμαρο και μολότωφ και τα ΜΑΤ απαντούν με δακρυγόνα που αντηχούν σε όλη την κεντρική πλατεία της Αθήνας».

«Διαμαρτυρόμενοι και η αστυνομία συγκρούονται μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές μαζεύτηκαν στην Αθήνα την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας» γράφει το CNN το οποίο μεταφράζει στα αγγλικά το γνωστό σύνθημα «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι...».

«Σπασμένα τζάμια μαγαζιών σε διαμαρτυρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» γράφει η Guardian.

«Για πρώτη φορά από τότε που χτύπησε η κρίση την Ελλάδα, οι διαδηλωτές έφτασαν στα σκαλιά της Βουλής και έβαλαν φωτιά σε ένα φυλάκιο μπροστά από τα κύρια σύμβολα του ελληνικού κράτους» γράφει το Reuters. «Ο ήχος από τα κάνιστρα των δακρυγόνων αντήχησε και μαύρα σύννεφα καπνού από μολότωφ απλώνονται πάνω από την Πλατεία Συντάγματος».

Το Associated Press αναφέρει:«Πολίτες αφαιρούν κομμάτια μάρμαρο από προσόψεις με σφυριά και λοστούς και σπάνε τζάμια και ταμπέλες από τράπεζες. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης έσπασαν τις προσόψεις περίπου 10 καταστημάτων που έσπασαν την απεργία και παρέμειναν ανοιχτά, καθώς και 5 τράπεζες και μηχανήματα ανάληψης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ