Πέθανε η Γαλλίδα Μαρί Ντιντιέ που κρατούσαν όμηρο Ισλαμιστές στη Σομαλία - iefimerida.gr

Πέθανε η Γαλλίδα Μαρί Ντιντιέ που κρατούσαν όμηρο Ισλαμιστές στη Σομαλία

αλ-Σαμπάμπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα το θάνατο της 66χρονης Μαρί Ντιντιέ που είχε απαχθεί σε τουριστικό θέρετρο της Κένυας στις αρχες Οκτωβρίου από την ισλαμιστική οργάνωση αλ-Σαμπάμπ της Σομαλίας, σύμφωνα τουλάχιστον με τους συνδέσμους, μέσω των οποίων το Παρίσι διαπραγματευόταν την απελευθέρωση της ομήρου.

Η ημερομηνία και οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της 66χρονης Γαλλίδας δεν γνωστοποιήθηκαν, ωστόσο, σύμφωνα με γάλλους διπλωμάτες, η κακή κατάσταση της υγείας της και το γεγονός ότι δεν λάμβανε την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή είχαν προκαλέσει φόβους ότι ήταν πιθανή η «τραγική κατάληξη» της ομηρείας της.

Η οργάνωση αλ-Σαμπάμπ πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από κύμα απαγωγών Δυτικών στην Κένυα, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρονται στη Σομαλία, και το Ναϊρόμπι έχει απαντήσει στέλνοντας στρατεύματα στη Σομαλία για την καταδίωξη των ισλαμιστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ