Κύπρος: Συνεχίζεται η γεώτρηση - Μικρά τα προβλήματα - iefimerida.gr

Κύπρος: Συνεχίζεται η γεώτρηση - Μικρά τα προβλήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, η γεώτρηση στην πλατφόρμα «Όμηρος» συνεχίζεται κανονικά, ενώ σύμφωνα με τους αρμόδιους τα προβλήματα που εμφανίστηκαν αναμένεται να μην καθυστερήσουν τις εργασίες όσο αρχικά υπολογιζόταν.

Ενώ χθες είχαν διαρρεύσει από την ισραηλινή πλευρά πληροφορίες για μεγάλες καθυστερήσεις στην πλατφόρμα της Noble οι οποίες θα σταματούσαν τις εργασίες για περίπου ένα μήνα, τελικά φαίνεται πως τα προβλήματα είναι αντιμετωπίσιμα και οι αναμενόμενες καθυστερήσεις δεν θα ξεπεράσουν τις 10 μέρες.

Προκρίνουν ανάθεση σε μεγάλες πολυεθνικές

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική σε σχέση με το β' γύρο των αδειοδοτήσεων, τονίζοντας πως στο θέμα του φυσικού αερίου υπάρχουν διάφορες πτυχές που οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη, όπως η νομική, η οικονομική, η πολιτική αλλά και η ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη μεγαλόνησο έχει ξεσπάσει πολιτική θύελλα σχετικά με το β' γύρο των αδειοδοτήσεων και την κυβερνητική πολιτική, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για «κρυφούς» χειρισμούς. Από την άλλη η κυβέρνηση επικαλούμενη λόγους εθνικού συμφέροντος, προάγει την άποψη πως οι μεγάλες πολυεθνικές εξασφαλίζουν την ασφάλεια της Κύπρου.

Έτσι, μεγάλες πολυεθνικές από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Κίνα, ο Καναδάς, που επηρεάζουν μεγάλα συμφέροντα και εξασφαλίζουν προστασία, θα πρέπει να τεθούν σε αυτό το πλαίσιο εάν ενδιαφέρονται, σημειώνει ο βουλευτής Γιώργος Προκοπίου..

«Αν δεν είχαμε μια εταιρεία όπως τη Νoble που συνδέεται με συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ, η συμπεριφορά της Τουρκίας θα ήταν διαφορετική σε αυτή τη γεώτρηση», τονίζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ