Όχι παραπάνω κούρεμα χρέους - Πουλήστε δημόσια περιουσία

Για τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει το επιπλέον κούρεμα του ελληνικού χρέους, πάνω από το 21% που αποφασίστηκε στη Σύνοδο της 21ης Ιουλίου, κάνει λόγο η γερμανική συμβουλευτική εταιρεία Roland Berger και επιμένει ότι μόνη λύση είναι να πουλήσουμε δημόσια περιουσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με συνέντευξη του αναλυτή της Roland Berger, Markus Krall στη Wall Street Journal, η η μόνη σωστή λύση για τον περιορισμό του ελληνικού χρέους δεν είναι το κούρεμά του, αλλά η πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 125 δισ. ευρώ όπως προβλέπει το σχέδιο «Εύρηκα» το οποίο έχει καταστρώσει η εταιρεία. Ο κ. Krall τονίζει ότι «επιπλέον κούρεμα του ελληνικού χρέους θα επιφέρει σημαντικές αρνητικές συνέπειες» και αναφέρει αναλυτές που χαρακτηρίζουν «αντιπαραγωγικό» το κούρεμα, αφού η Ελλάδα δεν θα ανακτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές.

Αντίθετα, η γερμανική εταιρεία υποστηρίζει ότι αν εφαρμοστεί το σχέδιο «Ευρηκα», που έχει προτείνει, η Ελλάδα θα επιστρέψει ταχύτερα στις αγορές αφου θα ανακτήσει την αξιολόγηση ΑΑΑ, με αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος δανεισμού της.

Διαβάστε εδώ το πλήρες άρθρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ