Όχι παραπάνω κούρεμα χρέους - Πουλήστε δημόσια περιουσία - iefimerida.gr

Όχι παραπάνω κούρεμα χρέους - Πουλήστε δημόσια περιουσία

κούρεμα χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει το επιπλέον κούρεμα του ελληνικού χρέους, πάνω από το 21% που αποφασίστηκε στη Σύνοδο της 21ης Ιουλίου, κάνει λόγο η γερμανική συμβουλευτική εταιρεία Roland Berger και επιμένει ότι μόνη λύση είναι να πουλήσουμε δημόσια περιουσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με συνέντευξη του αναλυτή της Roland Berger, Markus Krall στη Wall Street Journal, η η μόνη σωστή λύση για τον περιορισμό του ελληνικού χρέους δεν είναι το κούρεμά του, αλλά η πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 125 δισ. ευρώ όπως προβλέπει το σχέδιο «Εύρηκα» το οποίο έχει καταστρώσει η εταιρεία. Ο κ. Krall τονίζει ότι «επιπλέον κούρεμα του ελληνικού χρέους θα επιφέρει σημαντικές αρνητικές συνέπειες» και αναφέρει αναλυτές που χαρακτηρίζουν «αντιπαραγωγικό» το κούρεμα, αφού η Ελλάδα δεν θα ανακτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές.

Αντίθετα, η γερμανική εταιρεία υποστηρίζει ότι αν εφαρμοστεί το σχέδιο «Ευρηκα», που έχει προτείνει, η Ελλάδα θα επιστρέψει ταχύτερα στις αγορές αφου θα ανακτήσει την αξιολόγηση ΑΑΑ, με αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος δανεισμού της.

Διαβάστε εδώ το πλήρες άρθρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ