Τα απίστευτα αυτοκίνητα της βασίλισσας Ελισάβετ -Ρολς Ρόις, Τζάγκουαρ και τζιπ [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα απίστευτα αυτοκίνητα της βασίλισσας Ελισάβετ -Ρολς Ρόις, Τζάγκουαρ και τζιπ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια βασίλισσα δεν μπορεί να μετακινηθεί με οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Οταν το 2002 η Ελισάβετ γιόρτασε το χρυσό Ιωβηλαίο για τα 50 χρόνια βασιλείας της, το σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών κινητοποιήθηκε για να της προσφέρει ένα μοντέλο στο ύψος των περιστάσεων.


Το νέο απόκτημα θα αντικαθιστούσε την βασιλική Rolls-Royce Phantom VI την οποία χρησιμοποιούσε από το 1977. Η κατασκευάστρια Bentley δημιούργησε λοιπόν ένα αυτοκίνητο ειδικά για εκείνη.

Τα απίστευτα αυτοκίνητα της βασίλισσας Ελισάβετ -Ρολς Ρόις, Τζάγκουαρ και τζιπ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τα απίστευτα αυτοκίνητα της βασίλισσας Ελισάβετ -Ρολς Ρόις, Τζάγκουαρ και τζιπ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Τα απίστευτα αυτοκίνητα της βασίλισσας Ελισάβετ -Ρολς Ρόις, Τζάγκουαρ και τζιπ [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Πρόκειται για ένα τεραστίων διαστάσεων αυτοκίνητο, κάτι ανάμεσα σε Bentley Flying Spur και σε λονδρέζικο ταξί. Ο υπέθυνος δημοσίων σχέσεων για την εταιρεί δηλώνει υπερήφανος γι'αυτό το αμάξι:
«Είναι μια Bentley Arnage R, σε συνδιασμό με μια V8 400 ίππων. Το ανέβασμα είναι πιο ψηλό από το κανονικό και σχεδιάστηκε ειδικά για το ρόλο του», δηλώνει. Το αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο να τρέχει με 190 χλμ, αλλά υπάρχει ειδικό σύστημα στην αυτόματη οδήγηση που επιτρέπει να πηγαίνει σε ρυθμό παρέλασης με 14,5 χλμ χωρίς συνεχώς να αλλάζει ταχύτητα.

Τα απίστευτα αυτοκίνητα της βασίλισσας Ελισάβετ -Ρολς Ρόις, Τζάγκουαρ και τζιπ [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Η βασίλισσα δεν ήθελε μπαρ για κοκτέηλ μέσα στο αυτοκίνητό της, ούτε ψυγείο. Υπάρχουν μόνο δύο καθίσματα για την Ελισάβετ και τον άνθρωπο που την συνοδεύει. Το χρώμα της είναι μαύρο με αποχρώσεις μπορντώ, τα καθίσματα είναι από πολυτελές ύφασμα. «Η βασίλισσα εκτιμά ότι μόνο το ύφασμα ταιριάζει στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, το δέρμα είναι καλό για τον οδηγό άμαξας με άλογα!» προσθέτει ο υπεύθυνος.
Αναφέρει, μάλιστα, ότι για το κατέβασμα της βασίλισσας από το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί ένα δεύτερο πάτωμα ώστε να αποφεύγει τις μεγάλες ...δρασκελιές. «Υπάρχουν συνήθως κάμερες όταν φθάνει κάπου η βασίλισσα, επομένως πρέπει να μπορεί να κατέβει με χάρη!».
Προτού η Ελισάβετ υποκύψει στις χάρες της Bentley, εμπιστευόταν την Daimler και στη συνέχεια την Rolls-Royce. Πριν στεφεί βασίλισσα η Ελισάβετ διέθετε μια Rolls-Royce Phantom IV, την οποία είχε λάβει ως γαμήλιο δώρο και ήταν ένα αυτοκίνητο που λάτρευε. Της το είχε δωρίσει η Royal Air Force, της οποίας όλα τα μέλη είχαν βάλει ένα ποσό. Το 1961 και το 1077, νέα μοντέλα της Rolls Phantom είχαν προστεθεί στη συλλογή της βασίλισσας και τα χρησιμοποιούσε κάπου κάπου.

Η Ελισάβετ άφησε εποχή στο τιμόνι αυτοκινήτων από το 1940:

Τα απίστευτα αυτοκίνητα της βασίλισσας Ελισάβετ -Ρολς Ρόις, Τζάγκουαρ και τζιπ [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Τα απίστευτα αυτοκίνητα της βασίλισσας Ελισάβετ -Ρολς Ρόις, Τζάγκουαρ και τζιπ [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Τα απίστευτα αυτοκίνητα της βασίλισσας Ελισάβετ -Ρολς Ρόις, Τζάγκουαρ και τζιπ [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Τα απίστευτα αυτοκίνητα της βασίλισσας Ελισάβετ -Ρολς Ρόις, Τζάγκουαρ και τζιπ [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Τα απίστευτα αυτοκίνητα της βασίλισσας Ελισάβετ -Ρολς Ρόις, Τζάγκουαρ και τζιπ [εικόνες] | iefimerida.gr 8


Η Ελισάβετ χρησιμοποιεί κυρίως σήμερα δύο λιμουζίνες Bentley, τις οποίες μερικές φορές οδηγεί η ίδια.
Δεν είναι μόνο αυτά τα αυτοκίνητα της βασίλισσας, η οποία φαίνεται ότι έχει λατρεία στα χλιδάτα αμάξια. Εχει φωτογραφηθεί να οδηγεί η ίδια μια Jaguar X-Type break ενώ εμφανίζεται αρκετά συχνά στο τιμόνι ενός 4x4 Land Rover.

Τα απίστευτα αυτοκίνητα της βασίλισσας Ελισάβετ -Ρολς Ρόις, Τζάγκουαρ και τζιπ [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Δείτε την Ελισάβετ να οδηγεί μόνη της στο κτήμα της ένα Land-Rover. Η εταιρεία περιλαμβάνει αυτό το βίντεο στα διαφημιστικά της:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ