ΕΡΤ για Μεϊμαράκη: Δεν κάνουμε λογοκρισία στους καλεσμένους μας, ούτε συμμεριζόμαστε τις απόψεις τους - iefimerida.gr

ΕΡΤ για Μεϊμαράκη: Δεν κάνουμε λογοκρισία στους καλεσμένους μας, ούτε συμμεριζόμαστε τις απόψεις τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στον κ. Μεϊμαράκη για τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε εξερχόμενος του Ραδιομεγάρου σχετικά με κινήσεις της ΕΡΤ έδωσε τα ξημερώματα της Τρίτης η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε εκνευρισμένος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καθώς το απόγευμα είχε συζητηθεί σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ένα δημοσίευμα που είχε αναφορές στο πρόσωπό του. Στην πορεία, προέκυψαν και άλλα ζητήματα όπως η σκηνοθεσία του debate και το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιζόταν πιο ψηλός.

Η απάντηση της ΕΡΤ ήρθε με επίσημη ανακοίνωση μετά τις 2 τα ξημερώματα:

Η Διοίκηση της ΕΡΤ ευχαριστεί όλους, όσοι εργάσθηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των debates των πολιτικών αρχηγών, έπειτα από πολλά χρόνια στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και ειδικότερα τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετείχαν σε αυτήν.

Μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ