Παίζουν με τη φωτιά οι Γερμανοί! - iefimerida.gr

Παίζουν με τη φωτιά οι Γερμανοί!

Βερολίνο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Τουλάχιστον επικίνδυνοι είναι οι χειρισμοί του Βερολίνου, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης Χρέους στην Ευρωζώνη, καθώς ενώ φροντίζουν να διαρρέουν αλλά και να προαναγγέλλουν στη συνέχεια, αναθεώρηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και μεγαλύτερο "κούρεμα" για τα ελληνικά ομόλογα, σπεύδουν τώρα να χαμηλώσουν το πήχη των προσδοκιών εν όψει της Συνόδου Κορυφής. Ποιό είναι το αποτέλεσμα; Βαθύ κόκκινο στα χρηματιστήρια και "βουτιά" του ευρώ έναντι του δολαρίου, αποτυπώνοντας την ανησυχία και την απογοήτευση των αγορών απέναντι στους χειρισμούς κυρίως της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Νέα Υόρκη άνοιξε με απώλειες της τάξης του 1,44%, την ώρα που στη Φρανκφούρτη καταγράφονταν απώλειες 1,81%, στο Λονδίνο 0,54%, στο Παρίσι, 1,61%, στη Μαδρίτη 1,24%, στο Μιλάνο 2,30%, στη Λισαββώνα 1,34%, ενώ η Αθήνα είχε "κλείσει" με νέες απώλειες 2,97%. Όσο, δε, για το κοινό νόμισμα έχανε 0,77% έναντι του δολαρίου, φτάνοντας στο 1,337.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ