fbpx Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες -Το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα [εικόνες] | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΚΟΣΜΟΣ
ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ QUORA

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες -Το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα [εικόνες]

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες -Το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα [εικόνες]
09|09|2015 | 14:20

Ποιο είναι το μόνο πιάτο που οι τουρίστες πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν όταν επισκέπτονται μια ξένη χώρα; Σύμφωνα με το Quora, στην Ελλάδα είναι το σουβλάκι.

Οι χρήστες στο δικτυακό τόπο ερωτήσεων και απαντήσεων Quora ξεχωρίζουν τα πιο εμβληματικά φαγητά της πατρίδας τους.

Από το ελληνικό σουβλάκι μέχρι το Xiaolongbao στην Κίνα, ακολουθεί ένα γευστικό ταξίδι σε 10 χώρες.

Σουβλάκι – Ελλάδα
Συνήθως από κρέας βοδινό, μοσχάρι, χοιρινό, ή κοτόπουλο, που μαγειρεύεται σε μια κάθετη σούβλα και σερβίρεται με ντομάτα, κρεμμύδι, και μια ποικιλία από σάλτσες.
Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες -Το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Pie Floater – Αυστραλία
Θεωρείται η τέλεια θεραπεία για το hangover και πρόκειται για μια κρεατόπιτα σε ένα μπολ με παχιά πράσινη μπιζελόσουπα. Συχνά συνοδεύεται με σάλτσα ντομάτας, ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες -Το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Feijoada – Βραζιλία
Στιφάδο από μαύρα φασόλια και καπνιστό βοδινό και χοιρινό κρέας. Συνήθως σερβίρεται με ρύζι, λάχανο, farofa (ψημένο αλεύρι μανιόκας), καυτή σάλτσα, και μια φέτα πορτοκάλι για να βοηθήσει στην πέψη.
Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες -Το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Arepas – Κολομβία
Ψωμάκια από καλαμπόκι ή αλεύρι που μπορεί να ψηθούν στη σχάρα, ή να τηγανιστούν. Συνήθως τρώγονται για πρωινό ή ως απογευματινό σνακ με βούτυρο, τυρί, αυγά, συμπυκνωμένο γάλα ή hogao (μια σάλτσα κρεμμυδιού)
Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες -Το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Tamales – Κόστα Ρίκα
Είναι κυρίως χριστουγεννιάτικο φαγητό και η γέμιση του ποικίλλει, από χοιρινό, ρύζι, αυγά, σταφίδες, ελιές, καρότα, πιπεριές. Είναι τυλιγμένα σε φύλλα πλάτανου και μαγειρεμένα σε ξύλινο φούρνο.
Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες -Το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Paški sir– Κροατία
Σκληρό τυρί που φτιάχνεται από πρόβειο γάλα στο νησί της Pag και είναι τόσο διάσημο ώστε εξάγεται σε όλο τον κόσμο.
Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες -Το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Øllebrød – Δανία
Παραδοσιακό ψωμί σικάλεως της Δανίας εμποτισμένο με μπύρα και βρασμένο σε χυλό. Συχνά σερβίρεται με κρέμα σαντιγί, κάνοντάς το να δείχνει σαν επιδόρπιο αν και τρώγεται συνήθως ως γεύμα.
Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες -Το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Molokhia – Αίγυπτος
Φύλλα από Molokhia (ένα είδος πικρού λαχανικού) με ψιλοκομμένο κιμά και μαγειρεμένα με κόλιανδρο και σκόρδο. Γενικά σερβίρεται με κοτόπουλο ή κουνέλι, ή ίσως αρνί ή ψάρι.
Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες -Το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Pot-au-Feu – Γαλλία
Ενα ρουστίκ πιάτο που τρώγεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ολοκληρώνεται με συστατικά όπως φιλέτο, ρίζες λαχανικών και μπαχαρικά. Οι μάγειροι κοσκινίζουν παραδοσιακά το ζωμό και τον σερβίρουν μαζί με το κρέας.
Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες -Το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Xiaolongbao – Κίνα
Με προέλευση από τη Σαγκάη, αυτά τα ζυμαρικά είναι συνήθως γεμιστά με κάποιο είδος κρέατος και σούπα ζωμού, μαγειρεμένα στον ατμό σε ένα καλάθι από μπαμπού.
Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες -Το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 9

ΣΧΟΛΙΑ