Κάπα Research: Πού κερδίζει ο Τσίπρας και πού ο Μεϊμαράκης [pdf] - iefimerida.gr

Κάπα Research: Πού κερδίζει ο Τσίπρας και πού ο Μεϊμαράκης [pdf]

 Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ιδιότυπο... δημοσκοπικό debate των Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Μεϊμαράκη - κύριων μονομάχων των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου – έκανε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Κάπα Research.

Στην πανελλαδική μέτρηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής και το β' μέρος της δημοσιεύθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του Βήματος, περιλαμβάνονται πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία. Αναδεικνύονται τα θετικά και αρνητικά των κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη, σύμφωνα με τους πολίτες που συμμετείχαν, ενώ παράλληλα καταγράφεται και σε ποιους τομείς της διακυβέρνησης υπερέχει ο ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. κοινωνικές ανισότητες και εργασιακές σχέσεις) και η Ν.Δ. (αντιμετώπιση μεταναστευτικού και εθνικά θέματα).

Τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αξιολογούνται ιδιαίτερα θετικά ως προς την διαχείριση των οικονομικών της Ελλάδας.

Ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα οι ερωτώμενοι βαθμολογούν αρνητικά την διακυβέρνησή του ως προς την οικονομική κρίση όπως και ως προς την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ωστόσο, του αναγνωρίζουν ότι εκπροσωπεί το νέο στην πολιτική ζωή της χώρας και το λαό, είναι πρόθυμος να πάρει κρίσιμες αποφάσεις και κατανοεί τα προβλήματα των πολιτών.

Για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη πιστεύουν ότι έχει ως κύριο μέλημά του το καλό της πατρίδας (37,4%), είναι πρόθυμος να πάρει δύσκολες αποφάσεις (37%), είναι ικανός να κυβερνήσει αποτελεσματικά (29%), μπορεί να πετύχει διεθνείς συμμαχίες για τη χώρα (26,4%), κατανοεί τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών (23,7%), μπορεί να κάνει πράξη όσα λέει (21,8%), είναι ένας ισχυρός και αποφασιστικός ηγέτης (21,2%), μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση (20,7%). Στα αρνητικά του, ότι εκπροσωπεί το παλαιό στην πολιτική ζωή της χώρας, δεν έχει όραμα για το μέλλον της Ελλάδας.

Αντίθετα, στον κ. Μεϊμαράκη ταιριάζουν περισσότερο τα εξής χαρακτηριστικά: εκπροσωπεί το νέο στην πολιτική ζωή της χώρας (1,1% - είναι ένα από τα πιο αρνητικά σημεία του καθώς οι πολίτες τον ταυτίζουν με το παλαιό σύστημα), νοιάζεται για τις ανάγκες ανθρώπων σαν κι εσάς (3,1%), έχει όραμα για το μέλλον αυτής της χώρας (3,3%), έχει καθαρό σχέδιο για την επίλυση των προβλημάτων (4,2%) και είναι καλός στην διαχείριση των οικονομικών της χώρας (7,4%).

Κάπα Research: Πού κερδίζει ο Τσίπρας και πού ο Μεϊμαράκης [pdf] | iefimerida.gr 0

Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ;

Επιπλέον οι πολίτες θεωρούν ότι μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να διαχειρισθεί καλύτερα, τις κοινωνικές ανισότητες (56,6%), τις εργασιακές σχέσεις (53,1%), την αντιμετώπιση της διαφθοράς (49,4%), την διευθέτηση του χρέους (45,3%), τη βελτίωση του φορολογικού συστήματος (44,3%), τη βελτίωση του συστήματος υγείας (43,9%), την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης (35,2%) και τη μείωση της ανεργίας (34,9%).

Μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα, την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού (56,4%), τα εθνικά θέματα (53,4%), την ασφάλεια των πολιτών-εγκληματικότητα (49,3%), την πραγματική οικονομία-αγορά (49%), τα δημόσια οικονομικά (43,9%), την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας (37,6%), τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος (34,2%) και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος (30%).

Κάπα Research: Πού κερδίζει ο Τσίπρας και πού ο Μεϊμαράκης [pdf] | iefimerida.gr 1

Ολόκληρη η πανελλαδική δημοσκόπηση της ΚαπαRecearch σε μορφή PDF.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ