Γαλλία: Δήμαρχοι έτοιμοι να υποδεχθούν πρόσφυγες «αρκεί να είναι Χριστιανοί» - iefimerida.gr

Γαλλία: Δήμαρχοι έτοιμοι να υποδεχθούν πρόσφυγες «αρκεί να είναι Χριστιανοί»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να επιλεγούν οι πρόσφυγες και να τους υποδεχτούν ανάλογα με τη θρησκεία τους. Δύο γάλλοι δήμαρχοι προκάλεσαν αίσθηση με τις δηλώσεις τους.


Ο Yves Nicolin, ο οποίος είναι βουλευτής του συντηρητικού κόμματος UMP και δήμαρχος της πόλης Roanne δήλωσε πρόθυμος να φιλοξενήσει πρόσφυγες «αρκεί να είναι πρόσφυγες χριστιανοί».

Γαλλία: Δήμαρχοι έτοιμοι να υποδεχθούν πρόσφυγες «αρκεί να είναι Χριστιανοί» | iefimerida.gr 0


«Αν η Γαλλία αποφασίσει να υποδεχτεί στο έδαφός της ορισμένες οικογένειες και αποφασίσει να τους ενσωματώσει και να τους δώσει άδεια παραμονής, η πόλη Roanne μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 10 οικογένειες, αλλά με τον όρο να πρόκειται για πρόσφυγες Χριστιανούς που πράγματι κυνηγήθηκαν από τον ISIS στη Συρία» δήλωσε.
Οταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με τους άλλους πρόσφυγες που κυνηγήθηκαν από το ISIS, όπως οι Κούρδοι, οι Γεζίντι και οι Σιίτες, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «πρέπει να ληφθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις».
«Θα πάρει χρόνο να επιβεβαιώσουμε αν πρόκειται για ανθρώπους που είναι πράγματι πολιτικοί πρόσφυγες και εγκαταλείπουν την πατρίδα τους εκτάκτως λόγω των τζιχαντιστών ή αν είναι οικονομικοί μετανάστες», πρόσθεσε.
«Εχω μια πεποίθηση, είμαι εδώ για να προστατεύσω τους πολίτες μου...γιατί σίγουρα θα υπάρχουν ανάμεσα σε αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και άνθρωποι των τζιχαντιστών της ISIS» είπε.

Γαλλία: Δήμαρχοι έτοιμοι να υποδεχθούν πρόσφυγες «αρκεί να είναι Χριστιανοί» | iefimerida.gr 1


Από την πλευρά του, ο Damien Meslot, βουλευτής του UMP και δήμαρχος της πόλης Μπελφόρ δήλωσε ότι «μελετάει την πιθανότητα να φιλοξενήσει οικογένειες χριστιανών Σύρων και χριστιανών του Ιράκ, οι οποίοι έχουν υποστεί βάναυσες διώξεις».
«Δεν κάνω επιλογή, απλώς επιλέγω να φιλοξενήσω χριστιανούς γιατί αυτοί έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες διώξεις. Οταν κάποιος είναι χριστιανός της Συρίας ή του Ιράκ κινδυνεύει με θάνατο και εκτιμώ ότι πρέπει να κάνουμε μια κίνηση γι'αυτές τις κοινότητες», επέμεινε.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας καταδίκασε αυτές τις δηλώσεις.
«Αυτή η διάκριση μεταξύ χριστιανών και μη χριστιανών δεν την καταλαβαίνω, την καταδικάζω και μου φαίνεται μακάβρια», δήλωσε ο Bernard Cazeneuve, την Τρίτη, στο γαλλικό ραδιόφωνο.
«Υπάρχει μια κατάσταση στη Συρία όπου πολλές μειονότητες υφίστανται διώξεις. Οι χριστιανοί της Ανατολής πρέπει να γίνουν δεκτοί αλλά επίσης και οι μουσουλμάνοι που διώκονται και οι άλλες μειονότητες που διώκονται με την ίδια βαρβαρότητα», είπε.
Ο υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve θύμισε τη δήλωση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη σύμφωνα με την οποία «όποιος διώκεται πρέπει να γίνεται δεκτός». Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός πρόσθεσε ότι η επιλογή των προσφύγων δεν γίνεται από τους δημάρχους, αλλά από την Γαλλική Αρχή Προσφύγων και Ενσωμάτωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ