Τις λίστες μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου ζητά ο Οικονομικός Εισαγγελέας - iefimerida.gr

Τις λίστες μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου ζητά ο Οικονομικός Εισαγγελέας

Οικονομικός εισαγγελέας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών τις λίστες με τα ονόματα όσων οφείλουν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ, είτε πρόκειται για φυσικά πρόσωπα είτε για εταιρείες.

Ειδικότερα, ο κ. Πεπόνης με παραγγελία του ζητεί άμεσα τις συγκεκριμένες λίστες προκειμένου να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, τα οποία έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα και απαιτητά. Είχε προηγηθεί η εγκύκλιος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τις εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών, με την οποία τους ζητούσε να τηρούν το Αυτόφωρο για όσους οι οφειλές τους υπερβαίνουν το ποσό των 75.000 ευρώ και για όσους το βεβαιωμένο χρέος τους προς το Δημόσιο ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς θα περάσει την πόρτα του γραφείου της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για να καταθέσει σχετικά με τους ισχυρισμούς του περί λίστας φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί.

Εντολή για τη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υφυπουργού είχε δώσει ο κ. Πεπόνης. Πάντως ο ίδιος ο κ. Κουσελάς πριν από λίγες μέρες είχε αναδιπλωθεί και είχε δηλώσει ότι δεν διαθέτει τέτοια λίστα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ