Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Για το «κούρεμα» χρέους ισχύει η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής - iefimerida.gr

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Για το «κούρεμα» χρέους ισχύει η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, της 12ης Ιουλίου, παραπέμπει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το εάν είναι επιτρεπτό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζε, ερωτηθείσα για το χρέος απάντησε ότι «τα ζητήματα που τίθενται τώρα είναι σε αυτό το πλαίσιο».

Σχολιάζοντας το εάν είναι ρεαλιστικός ο στόχος της 20ης Αυγούστου για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ανέφερε πως δεν θέλει να κάνει κάποια αξιολόγηση.

«Το σημαντικό είναι να γίνουν προσεκτικές διαπραγματεύσεις. Όσο για το πότε ακριβώς θα ολοκληρωθούν, αυτό θα δείξει», δήλωσε και επεσήμανε πως κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Ερωτηθείς για δημοσίευμα του Der Spiegel, το οποίο αναφερόταν σε πρόθεση των Θεσμών να χαμηλώσουν τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, η κ. Φον Τισενχάουζεν αρκέστηκε να πει πως «είναι σαφές ότι υπάρχουν οι διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα υπό τον ΕΜΣ. Είναι σαφές και ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα. Αυτό προκύπτει από τη χρηματοδοτική ανάγκη της ελληνικής κυβέρνησης και από τα άλλα στοιχεία που σχετίζονται με αυτό. Θα περιμένουμε τι ακριβώς θα δείξουν οι διαπραγματεύσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ