Επιβεβαίωση διά στόματος Μπαλτά: 20.000 οι κενές θέσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία - iefimerida.gr

Επιβεβαίωση διά στόματος Μπαλτά: 20.000 οι κενές θέσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσπάθεια για πλήρη λειτουργία των σχολείων σε όλη την επικράτεια σε επίπεδο καθηγητών, βιβλίων, μαθητών κανονικά από την έναρξη του νέου σχολικού έτους καταβάλλει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο Αριστείδης Μπαλτάς, κάνοντας, ωστόσο, λόγο για μεγάλες δυσκολίες.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι υπάρχουν δυσκολίες «κυρίως γιατί τα λεφτά λείπουν», αλλά και γιατί καθυστέρησαν οι προσλήψεις των μόνιμων εκπαιδευτικών που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, όπως διευκρίνισε, ανέρχονται σε 20.000, με την κυβέρνηση να αναζητεί όλους τους δυνατούς τρόπους ώστε να καλυφθούν πλήρως μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ο κ. Μπαλτάς εξήγησε ότι οι προσλήψεις των μόνιμων εκπαιδευτικών δεν μπορούν να γίνουν αν δεν ψηφιστεί προηγουμένως το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, και ως εκ τούτου τα σχολεία θα ανοίξουν και φέτος με αναπληρωτές.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά, οι περίπου μισές θέσεις - 10.000- μπορούν να καλυφθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ για τις υπόλοιπες θα αναζητηθούν τρόποι κάλυψης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ