Το βίντεο που ο... Βαρουφάκης διαψεύδει τον εαυτό του [βίντεο] - iefimerida.gr

Το βίντεο που ο... Βαρουφάκης διαψεύδει τον εαυτό του [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να μιλά – κατά την προσφιλή του τακτική – για «προβοκάτσιες» ωστόσο, ένα βίντεο στο CNN με συνέντευξη του... ιδίου, τον διαψεύδει πανηγυρικά.

Στις 20 Ιουλίου, δύο ημέρες πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα, είχε δηλώσει στην Κριστιάν Αμανπούρ ότι πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση.

«Άνθρωποι σαν και εμένα θεωρούν ότι θα ήταν πιο έντιμο και μακροπρόθεσμα πιο σωστό για εμάς να παραιτηθούμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παραιτήθηκα» είχε δηλώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Η πλήρης απάντηση του Βαρουφάκη είναι η εξής:

«Ο Τσίπρας βρέθηκε αντιμέτωπος με μία πολύ δύσκολη επιλογή, όταν πήγε στη Σύνοδο Κορυφής. Ήταν ανάμεσα στο να αυτοκτονήσει ή να τον εκτελέσουν. Πρόκειται για ένα σημαντικό στίγμα στην οικονομική και ευρωπαϊκή ιστορία. Σε καμία κυβέρνηση δεν θα πρέπει να φέρονται έτσι. Επειδή ήταν μία δύσκολη επιλογή, τα επιχειρήματα ήταν το ίδιο ισχυρά και από τις δύο πλευρές. Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο για τον ελληνικό λαό να παραμείνει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, με το οποίο διαφωνεί.

Άνθρωποι σαν και εμένα θεωρούν ότι θα ήταν πιο έντιμο και μακροπρόθεσμα πιο σωστό για εμάς να παραιτηθούμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παραιτήθηκα. Αλλά τα επιχειρήματα του Τσίπρα είναι το ίδιο ισχυρά με τα δικά μου».

Δείτε εδώ το βίντεο του CNN και την απάντηση στα αγγλικά του Γ. Βαρουφάκη, στο 6'46''

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ