Βίσκο (ΕΚΤ): Η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους δεν λύνει το πρόβλημα - iefimerida.gr

Βίσκο (ΕΚΤ): Η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους δεν λύνει το πρόβλημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας, Ιγκνάσιο Βίσκο, προσπαθεί να δει το δάσος πίσω από δέντρο. Ήτοι: να εξετάσει το σημαντικότερο πρόβλημα της Ελλάδας που είναι το ζήτημα του χρέους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Il Foglio, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας σημειώνει πως η Ευρώπη και οι Θεσμοί θα κληθούν άμεσα να αντιμετωπίσουν αυτό το μείζον ζήτημα, ακόμη και αν η λύση που θα προταθεί θα είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Πάντως, δεν φαίνεται να τρέφει αυταπάτες, καθώς σημειώνει ότι αυτή η παράταση «δεν είναι αρκετή για να ξεπεραστούν τα προβλήματα της Ελλάδας σε σχέση με το χρέος της».

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έρχεται να προστεθεί και άλλες κορυφαίων παραγόντων της παγκόσμιας οικονομίας που θέτουν το θέμα του «κουρέματος» ως μια εναλλακτική που θα έδινε μια λύση στην κρίση χρέους στην Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο, όμως, συναντάει τη σθεναρή αντίσταση του Βερολίνου, με τους Μέρκελ-Σόιμπλε να το απορρίπτουν ως μη νόμιμο να πραγματοποιηθεί εντός της Ευρωζώνης.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ