Η κρίση χτυπά την ψυχή των Ελλήνων - iefimerida.gr

Η κρίση χτυπά την ψυχή των Ελλήνων

έρευνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαία αύξηση στην κατάθλιψη και της τάσης αυτοκτονιών κατά 7,2% μέσα στα τελευταία 2 χρόνια παρουσιάζεται από έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ). Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως η οικονομική κρίση συνδέεται άμεσα με περιστατικά μείζονος κατάθλιψης και τάσεις αυτοκτονίας.

Ενώ στην ίδια έρευνα που έγινε το 2009 ήταν επίσης υψηλό το ποσοστό μελαγχολίας (47,2%), το 2011 έφτασε στο 54,4% και παράλληλα αυξήθηκαν τα ποσοστα στα περιστατικά μείζονος καταθλιπτικού επεισοδίου. Χαρακτηριστικό αυτου του επεισοδίου είναι η αίσθηση του «κενού» που κατακλύζει τον ασθενή, μία αίσθηση αποχής από το περιβάλλον που συνοδεύεται από αδιαφορία, αναποφασιστικότητα και ενοχές.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης έχουν αντίκτυπο και σε άλλους τομείς στη ζωή του. Το αποτέλεσμα είναι να σκέφτεται την αυτοκτονία ως μόνη λύση για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε 2.256 πολίτες, οι 151 είχαν σκεφτεί την αυτοκτονία, ενώ οι 33 είχαν ήδη κάνει απόπειρα.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με τη σύνδεση των οικονομικών προβλημάτων και ψυχικής ασθένειας, από τους πολίτες που βρίσκονται σε υψηλή οικονομική δυσχέρεια, το 20,9% έχει αντιμετωπίσει μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο, και το 21,2 έχουν σκεφτεί την αυτοκτονία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ