Ντομπρόβσκις: Το πρόγραμμα-γέφυρα θα ολοκληρωθεί σήμερα -«Οχι» σε ονομαστικό κούρεμα χρέους - iefimerida.gr

Ντομπρόβσκις: Το πρόγραμμα-γέφυρα θα ολοκληρωθεί σήμερα -«Οχι» σε ονομαστικό κούρεμα χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αισιοδοξία του ότι το πρόγραμμα-γέφυρα της Ελλάδας, που θα σημαίνει άμεση εκταμίευση επτά δισεκατομμυρίων ευρώ, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, εξέφρασε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα έχουν διευθετηθεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες του προγράμματος, έτσι ώστε η Ελλάδα να έχει πρόσβαση στα επτά δισεκατομμύρια ευρώ που θα της επιτρέψουν να αποπληρώσει το ΔΝΤ, αλλά και τη δόση προς την ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου.

Ο κ. Ντομπρόβσκις καθησύχασε τις χώρες που βρίσκονται εκτός της Ευρωζώνης, πως αυτό το πρόγραμμα-γέφυρα δεν πρόκειται να τις πλήξει, ενώ για το θέμα της διαγραφής χρέους επισήμανε πως «ονομαστικό κούρεμα χρέους δεν μπορεί να γίνει, καθώς τέτοιο τέτοιο αντίκειται στους κανονισμούς της ΕΕ». Αντίθετα, έδειξε περισσότερο διαλλακτικός ως προς τη λύση της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των τόκων και των δανείων. «Αυτό μπορούμε να το εξετάσουμε», επισήμανε.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ