Στις 5:30 στο Μέγαρο Μαξίμου ο Τσίπρας αποφασίζει για τον ανασχηματισμό

Στάση αναμονής από την κυβέρνηση για τα επόμενα βήματά της, αφού ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 5:30 το απόγευμα προκειμένου να έχει σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι ο ανασχηματισμός, με δεδομένες τις αντικαταστάσεις των υπουργών που δεν στήριξαν την κυβέρνηση στη χθεσινή ψηφοφορία. Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχουν διαρροές για τα ονόματα των αντικαταστατών τους, ενώ οι πληροφορίες για πιθανές μετακινήσεις υπουργών σε διαφορετικά χαρτοφυλάκια είναι με το σταγονόμετρο.

Προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του θα συζητήσουν και το πώς θα διαχειριστούν την απώλεια υποστήριξης από 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η κυβερνητική πλειοψηφία να μετρά μόλις 123 βουλευτές.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως κορυφαίος υπουργός ανέφερε χθες ότι πλέον η κατάσταση είναι οριακή. Εξάλλου, σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, ανέφερε πως ο αριθμός των 120 θετικών ψήφων είναι το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γι' αυτό και δεν είναι απίθανο να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις με τη διεξαγωγή εκλογών.

«Αν δεν είναι Σεπτέμβρης, θα είναι Οκτώβρης. Είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής -και όχι μόνο από την κυβέρνηση- ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ