Τουλάχιστον 19 νεκροί σε επεισόδια στο Κάιρο - iefimerida.gr

Τουλάχιστον 19 νεκροί σε επεισόδια στο Κάιρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κάιρο όταν κόπτες χριστιανοί διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν σταυρούς και εικόνες του Ιησού, ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας.
Οι χριστιανοί, που διαδήλωναν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση σε μια εκκλησία, πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ και πυρπόλησαν αυτοκίνητα. Τα επεισόδια ήταν από τα βιαιότερα, μετά τη λαϊκή εξέγερση που ανέτρεψε τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο.

Εκατοντάδες άνθρωποι ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με ρόπαλα σε μια γέφυρα του Καΐρου. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν αργότερα στην πλατεία Ταχρίρ, εστία της εξέγερσης του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δυνάμεις του στρατού κινήθηκαν προς την περιοχή.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση και πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, στο νέο αυτό ξέσπασμα διαθρησκευτικής βίας, τραυματίστηκαν 150 άνθρωποι.

Τα επεισόδια σημειώνονται μόλις μερικές εβδομάδες πριν από την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 28ης Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση της Αιγύπτου απηύθυνε έκκληση για ηρεμία. Ο πρωθυπουργός Ισάμ Σαράφ δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις ηγεσίες των υπηρεσιών ασφαλείας, του στρατού, της κοπτικής εκκλησίας και μουσουλμάνους πνευματικούς ηγέτες σε μια προσπάθεια να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ