Ψάχνοντας την ευτυχία - 8 βήματα για να την κατακτήσετε - iefimerida.gr

Ψάχνοντας την ευτυχία - 8 βήματα για να την κατακτήσετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που όλα γύρω αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς, με την οικονομική κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, η ευτυχία εκπέμπει σήματα κινδύνου και αναζητείται.

Μέσα όλη την καθημερινή τρέλα και την αβεβαιότητα, υπάρχουν μικρά βήματα που μπορούν να μας φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία και την χαρά. Εξοπλιστείτε με θέληση και προσπαθήστε να φτάσετε λίγο πιο κοντά στην ευχαρίστηση και την ικανοποίηση.

  • Ευχαριστήστε κάποιον: Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε κάθε πρωί είναι να στέλνετε ένα μήνυμα σε κάποιον που σας βοήθησε και να του λέτε ευχαριστώ.
  • Ξοδέψτε χρήματα για κάποιον: Ο καθηγητής του Χάρβαρντ Μίκαελ Νόρτον, συγγραφέας του «Happy Money: The Science of Smarter Spending», εξηγεί πως το να ξοδεύουμε χρήματα για χάρη κάποιου άλλου μας προφέρει περισσότερη χαρά απ' ότι να τα ξοδεύουμε για τον εαυτό μας.
  • Κάντε 5 αγκαλιές: Ερευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που δίνουν ή παίρνουν 5 αγκαλιές την ημέρα είναι περισσότερο χαρούμενοι.
  • Δραστηριοποιηθείτε σε πράγματα που είστε καλοί: Αν έχετε ταλέντο στην ζωγραφική ασχοληθείτε με αυτή στον ελεύθερο σας χρόνο. Λέγεται πως όταν κάνουμε κάτι που μας ευχαριστεί, ενώ παράλληλα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μας κάνει ευτυχισμένους για μήνες.
  • 5 μικρές κινήσεις για τους άλλους: Αν ο/η σύντροφός σας σας ζητήσει να πάτε στο σουπερμάρκετ αντί γι αυτόν/η, μην αρνηθείτε. Το να κάνουμε πράγματα για τους άλλους, μας κάνει να νιώθουμε ότι προσφέρουμε και έτσι γινόμαστε χαρούμενοι.
  • Σχεδιάστε να κάνετε κάτι αστείο: Οργανώστε μια ημέρα σε ένα λούνα παρκ ή μαζευτείτε με τους φίλους σας και παίξτε επιτραπέζια. Ετσι και θα διασκεδάσετε και θα έρθετε πιο κοντά με τους αγαπημένους σας ανθρώπους.
  • Βγείτε με τους φίλους σας: Υγιής κοινωνική ζωή σημαίνει ολοκλήρωση. Περάστε χρόνο με τους φίλους σας, μοιραστείτε τις σκέψεις και με αυτό τον τρόπο δημιουργείστε πιο γερές βάσεις μεταξύ σας.
  • Πριν πέσετε για ύπνο γράψτε στο ημερολόγιο τρεις καλές πράξεις που κάνατε: Αυτή η πρακτική έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά πως λειτουργεί. Καταγράφοντας το τι καλό κάνατε σας κάνει αυτομάτως να αισθάνεστε πλήρεις ενώ κοιμάστε με μια αίσθηση ευφορίας με την οποία ξυπνάτε κιόλας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ