Ο Ρέσλερ ήρθε για να διασφαλίσει τα χρωστούμενα - iefimerida.gr

Ο Ρέσλερ ήρθε για να διασφαλίσει τα χρωστούμενα

Ρέσλερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η επίσκεψη Ρέσλερ στην Αθήνα να συνδέθηκε σε πρώτη ανάγνωση με την επιθυμία γερμανικών εταιρειών να αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος λόγος της επίσκεψης του Γερμανού αντικαγκελάριου ήταν να διασφαλίσει πως οι γερμανικές εταιρίες θα πάρουν πίσω όσα τους χρωστά το ελληνικό Δημόσιο.

Ο Ρέσλερ ήρθε για να ζητήσει διαβεβαιώσεις πως θα τηρηθούν οι υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου έναντι των οφειλών που έχει σε μεγάλες γερμανικές εταιρείες. Καθώς με εξαίρεση μια γερμανική φαρμακοβιομηχανία που έχει διασφαλίσει την είσπραξη των χρημάτων που της οφείλουν, άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της Γερμανίας (που δραστηριοποιούνται στα οπλικά συστήματα) οι οποίες είχαν οικονομικές συμφωνίες με το ελληνικό Δημόσιο, βρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είχε στο παρελθόν σε συνάντησή του με την Μέρκελ παράσχει τέτοιες διαβεβαιώσεις, οι οποίες όμως δεν υλοποιήθηκαν και τώρα ο Ρέσλερ ζήτησε εκ νέου διασφαλίσεις πως οι Γερμανοί θα πάρουν τα λεφτά τους, θέτοντας ως απαραίτητο όρο την εξόφληση των οφειλών για την υλοποίηση νέων γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα στο μέλλον.

Η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post του Ντύσσελντορφ αναφέρει χαρακτηριστικά «Πριν φτάσει στην Αθήνα ο Ρέσλερ είχε απευθύνει μομφές προς την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι το επενδυτικό κλίμα παραμένει θολό, εφόσον το κράτος δεν τακτοποιεί ανοιχτούς λογαριασμούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ