Bloomberg: Δημοσιογράφος μας πλήρωσε με δραχμές στο Χίλτον της Αθήνας! [εικόνες] - iefimerida.gr

Bloomberg: Δημοσιογράφος μας πλήρωσε με δραχμές στο Χίλτον της Αθήνας! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια απίστευτη «καταγγελία» κάνει το Bloomberg υποστηρίζοντας ότι χρέωσαν ρεπόρτερ στο Χίλτον της Αθήνας σε... δραχμές!

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, μάλιστα, ανήρτησε σε άρθρο του με τον τίτλο «Πρώτο ίχνος δραχμής» και σχετική φωτογραφία του παραστατικού που αποδεικνύει ότι η συναλλαγή του δημοσιογράφου του, έγινε σε δραχμές.

Bloomberg: Δημοσιογράφος μας πλήρωσε με δραχμές στο Χίλτον της Αθήνας! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το Bloomberg σε δημοσίευμά του υποστηρίζει ότι μεταξύ 28 Ιουνίου και 4 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας οι συναλλαγές ενός ρεπόρτερ του με πιστωτική κάρτα Visa έγιναν σε «Δραχμή- EQ».

Η σημειολογία παραμένει ανεξήγητη και όπως σχολιάζει το πρακτορείο «μην ξεχνάμε ότι το ευρώ παραμένει το επίσημο νόμισμα της Ελλάδος». Το Bloomberg απευθύνθηκε στη Citigroup και την Visa Inc., οι οποίες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό, ενώ εκπρόσωπος της Hilton Worldwide Holdings Inc. υποστήριξε ότι η χρέωση του πελάτη στο ξενοδοχείο της Αθήνας έγινε σε ευρώ, όχι δραχμές.

Bloomberg: Δημοσιογράφος μας πλήρωσε με δραχμές στο Χίλτον της Αθήνας! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το ποσό που χρεώθηκε ήταν πάντως εκείνο που θα αντιστοιχούσε σε ευρώ – με άλλα λόγια υπάρχει ισοτιμία με το ενιαίο νόμισμα της ΕΕ – ωστόσο το έχουν περιγράψει ως απίθανο οι οικονομολόγοι καθώς αν η Ελλάδα πάει σε εθνικό νόμισμα, η αξία του πιθανότατα θα πέσει γρήγορα σε σχέση με τα παγκόσμια νομίσματα, με δεδομένη την έλλειψη ισορροπίας μεταξύ των ελληνικών εισαγωγών και εξαγωγών.

Το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι αφού το Bloomberg άρχισε να κάνει τηλεφωνήματα, ψάχνοντας δημοσιογραφικά το θέμα, η κατάσταση της χρεώσης του ρεπόρτερ του άλλαξε και εμφανίζει πλέον την συναλλαγή, κανονικά σε ευρώ.

Bloomberg: Δημοσιογράφος μας πλήρωσε με δραχμές στο Χίλτον της Αθήνας! [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ