Ανατριχίλα: Τζιχαντιστές εκτελούν αιχμαλώτους στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Παλμύρας [βίντεο & εικόνες] - iefimerida.gr

Ανατριχίλα: Τζιχαντιστές εκτελούν αιχμαλώτους στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Παλμύρας [βίντεο & εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε το Σάββατο ανατριχιαστικό βίντεο διάρκειας 10 λεπτών στο οποίο εκτελούνται ομαδικά από εφήβους δεκάδες στρατιώτες του συριακού καθεστώτος.

Οι ομαδικές εκτελέσεις έλαβαν χώρα μέσα στο ρωμαϊκό θέατρο του αρχαιολογικού χώρου της Παλμύρας, όπου πολίτες έβλεπαν σαν «θεατές» τη φρίκη.

Οι εκτελέσεις βιντεοσκοπήθηκαν λίγο μετά τις 21 Μαΐου, οπότε οι δυνάμεις των τζιχαντιστών κατέλαβαν την Παλμύρα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Εν τω μεταξύ, με δορυφόρους σκοπεύει να παρακολουθεί η UNESCO τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία που απειλεί το Ισλαμικό Κράτος. Η Υπηρεσία αναμένεται να υπογράψει συμφωνία για τη χρήση εικόνων από δορυφόρους, προκειμένου να παρακολουθεί αρχαιολογικούς χώρους σε Συρία, Ιράκ, Υεμένη και Λιβύη.

Η γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Guardian ότι οι εικόνες από δορυφόρους έχουν πολύ καλή ανάλυση και ότι μπορεί να δείξουν παράνομη δραστηριότητα γύρω από ευαίσθητες τοποθεσίες.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταστρέψει μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στο Ιράκ, ενώ έχει καταλάβει την αρχαία Παλμύρα με πιο πρόσφατο την καταστροφή του Λιονταριού αλ-Λατ, ενός μοναδικού κομματιού, ύψους τριών μέτρων και βάρους 15 τόνων.

Ανατριχίλα: Τζιχαντιστές εκτελούν αιχμαλώτους στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Παλμύρας [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ανατριχίλα: Τζιχαντιστές εκτελούν αιχμαλώτους στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Παλμύρας [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ανατριχίλα: Τζιχαντιστές εκτελούν αιχμαλώτους στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Παλμύρας [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ανατριχίλα: Τζιχαντιστές εκτελούν αιχμαλώτους στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Παλμύρας [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ