Σουλτς: Δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα για την ανθρωπιστική κρίση

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt πως οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες και πρόθυμες να χορηγήσουν στην Ελλάδα δάνεια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Σύμφωνα με τη μετάφραση της βρετανική Telegraph, ο κ. Σουλτς φέρεται να δήλωσε: «Ισως θα πρέπει να χορηγήσουμε δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα έτσι ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να μπορέσουν να χορηγούν χρήματα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σύντομα, θα είναι διαθέσιμα (τα ανάλογα) κεφάλαια. (Δεν θα αφήσουμε) τους ανθρώπους στην Ελλάδα στη μοίρα τους».

Επίσης, ο κ. Σουλτς επανέλαβε πως μια ψήφος στο «Οχι» θα κάνει πολύ δυσκολότερη την ήδη δύσκολη κατάσταση.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλα χρήματα, επειδή τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των εταίρων έχουν πρόσφατα απορριφθεί μέσω του δημοψηφίσματος, τότε η κατάσταση σίγουρα δεν θα βελτιωθεί. Χωρίς καινούριο χρήμα, οι μισθοί δεν θα μπορέσουν να καταβληθούν, το σύστημα υγείας δεν θα λειτουργεί, οι προμήθειες σε ενέργεια και (τα καύσιμα για τις) δημόσιες μεταφορές θα στερέψουν και βασικά αγαθά δεν θα μπορούν να εισαχθούν επειδή δεν θα (υπάρχουν χρήματα) για να πληρωθούν».

Επίσης, σε δηλώσεις στη «Welt am Sonntag» αναφέρει: «Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στην τύχη τους» και επισημαίνει ότι θα υπήρχαν στις Βρυξέλλες άμεσα διαθέσιμα χρήματα προκειμένου να διατηρηθεί σε λειτουργία ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ