Ρέσλερ: «Σας στηρίζουμε αλλά δεν σας πληρώνουμε» - iefimerida.gr

Ρέσλερ: «Σας στηρίζουμε αλλά δεν σας πληρώνουμε»

Ρέσλερ: «Είναι περίεργο να φεύγουν οι Έλληνες επενδυτές από την Ελλάδα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις γιατί είναι σημαντικό να υπάρξουν επενδύσεις, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φιλιπ Ρέσλερ εισερχόμενος στον ΣΕΒ, σε εκδήλωση του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανίας και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Ο αντικαγκελάριος σημείωσε ότι «με μεγάλη χαρά» βρίσκεται στην Αθήνα για να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. «Περνάμε δύσκολες εποχές», σημείωσε ο ίδιος, «αλλά οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί μπορούν να παράσχουν την οικονομική στήριξη που απαιτεί η χώρα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε από την πλευρά του ότι «ο κ. Ρέσλερ ήρθε ως φίλος της Ελλάδας με γνώμονα τη στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλεται και τόνισε τη σημασία να δουλέψουν όλες οι δυνάμεις μαζί για την πορεία προς την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση».

Ο κ. Ρέσλερ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε την ανάγκη για διάχυση ρευστότητας στην αγορά και της δημιουργίας μίας επενδυτικής τράπεζας διαμορφωμένης ειδικά για την Ελλάδα, η οποία οφείλει να δημιουργηθεί από τα μη απορροφημένα κονδύλια των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπερτονίζοντας το γεγονός ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να μας στηρίξει, αλλά δεν σκοπεύει να μας πληρώσει. Παράλληλα, παρομοίασε την Ελλάδα με τη Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμου και εξήρε το έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το οποίο σύμφωνα με τον Αντικαγκελάριο έχει κατορθώσει να επιβιώσει με επιτυχία μέσα από 5 μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Δεν παρέλειψε όμως να δηλώσει ότι η τύχη της χώρας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το τι θα πει η Τρόικα, και κατέληξε σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνουν άμεσα επενδύσεις και στην Κλασσική Βιομηχανία.

Η αποστολή των Γερμανών επιχειρηματιών αποτελείται από περίπου 70 μέλη από διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες και κυρίως από τους κλάδους ενέργειας, ακινήτων και συμβούλων επενδύσεων ακινήτων.

Οι δηλώσεις του πριν την άφιξη στην Ελλάδα

«Περιμένω καθαρές διαρθρωτικές αλλαγές από την Κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Ρέσλερ στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF πριν από την αναχώρησή του για την Αθήνα, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να εφαρμοσθούν όλα τα μέτρα που έχει ανακοινώσει. «Δεν περιμένουμε η επίσκεψη να καταλήξει σε επενδυτικές συμφωνίες αξίας δισεκατομμυρίων», είπε ο κ. Ρέσλερ, αλλά σημείωσε: «Είναι αναγκαίο να βοηθήσουμε να ανοικοδομηθούν η οικονομία και οι υποδομές της Ελλάδας. Η κρίση οφείλεται σε δύο πυλώνες, ο ένας είναι το χρέος και ο άλλος η έλλειψη ανταγωνιστικότητας στην οικονομία και θέλουμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό».

Ο κ. Ρέσλερ τόνισε ότι η Γερμανία έχει καθήκον να βοηθήσει την Ελλάδα να αναδιαρθρώσει την οικονομία της, να προωθήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα και τις επενδύσεις και να της προσφέρει βραχυπρόθεσμη ανακούφιση από το χρέος της: «Στο πνεύμα της αλληλεγγύης, είναι καθήκον όλων των Ευρωπαίων να βοηθήσουν την Ελλάδα να σταθεί οικονομικά στα πόδια της και θέλουμε να πάρουμε τις γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα», δήλωσε.

Πάντως, ο κ. Ρέσλερ κάλεσε και τους Ελληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην χώρα: «Το βρίσκω και εγώ περίεργο, εμείς να προσπαθούμε από το εξωτερικό να βρούμε επενδυτές για την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να φεύγουν οι Ελληνες επενδυτές από την ίδια τους τη χώρα».

Ο Γερμανός υπουργός επισκέπτεται την Αθήνα επικεφαλής 60 βιομηχάνων, συμπεριλαμβανομένων αρκετών από τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με σκοπό να διερευνηθούν οι επενδυτικές δυνατότητες και το πώς η γερμανική τεχνογνωσία θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ