Τα συναισθηματικά οφέλη από την απώλεια βάρους - Φουλ αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμός - iefimerida.gr

Τα συναισθηματικά οφέλη από την απώλεια βάρους - Φουλ αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απώλεια βάρους σχετίζεται άμεσα με την ανάκτηση της αυτοπεποίθησης. Οταν κάποιος χάνει κιλά αυτομάτως έχει και διαφορετικό αέρα, είναι πιο ευδιάθετος και νιώθει πως μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Η νεοαποκτηθείσα αυτοπεποίθηση ωφελεί τα συναισθήματά σας κάτι που είναι ευεργετικό για εσάς τους ίδιους ποικιλοτρόπως.

Αισθάνεστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι

Πώς μπορώ να χάσω αρκετό βάρος; Γιατί δεν μπορώ να είμαι πιο αδύνατος; Όταν αφήνετε τον εαυτό σας εκατοντάδες ερωτήσεις περνάνε από το μυαλό γεμάτες, όμως, αρνητικές σκέψεις. Η αρνητικότητα επηρεάζει την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και τον αυτοσεβασμό. Οταν έχετε παραπάνω βάρος από το κανονικό, ανησυχείτε περισσότερο για το πώς σας βλέπουν οι άλλοι.

Οταν χάνετε βάρος ανακτάτε την αυτοπεποίθησή σας και γίνεστε πιο ευτυχισμένοι και πιο ικανοποιημένοι, επειδή αρέσετε στον εαυτό σας και δεν σας ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων τόσο πολύ.

Εχετε τον έλεγχο, είστε πιο πειθαρχημένοι

Αφού αισθάνεστε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, νιώθετε πως έχετε και τον έλεγχο. Πλέον, με την απώλεια βάρους ελέγχετε το σώμα σας. Ειστε πιο υπεύθυνοι στις αποφάσεις που παίρνετε για το φαγητό, δεν καταναλώνετε πια junk food. Παράλληλα, αυτό σας βοηθάει να ισορροπείτε τα συναισθήματά σας και να έχετε καθαρές σκέψεις. Δεν κάνετε πια συνέχεια πίσω, καθώς έχετε αυτοπεποίθηση να κάνετε το επόμενο βήμα και να έχετε τον έλεγχο.

Ουσιαστικές σχέσεις

Η απώλεια βάρους μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει στην έναρξη ύπαρξης ουσιαστικών σχέσεων! Μερικά υπέρβαρα άτομα ζουν μέσα σε βάναυσες σχέσεις, μόνο και μόνο επειδή αισθάνονται κατώτεροι

Οταν χάνετε βάρος είστε πιο ανοιχτοί σε ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να περιορίζεστε σε μία μικρή ομάδα ανθρώπων, που πιστεύετε πως δεν ήταν ποτέ εκεί για εσάς. Αντιληφθείτε ποιοι αξίζουν να είναι στη ζωή σας και ζήστε μέσα σε υγιείς σχέσεις.

Επανάκτηση της αυτοπεποίθησης

Η αυτοπεποίθηση είναι το Α και το Ω της ζωής. Οταν βλέπετε στον καθρέφτη έναν άνθρωπο που δεν σας αρέσει αυτό βγάζετε και στον έξω κόσμο. Με την απώλεια βάρους αρχίζετε και βάζετε τον εαυτό σας όλο και πιο ψηλά, επειδή νιώθετε πιο σίγουροι. Οταν αδυνατίσετε βρίσκεται τον πραγματικό σας εαυτό. Αισθάνεστε καλύτερα, πιο ασφαλείς, καθώς νιώθετε ευτυχείς μέσα σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ