Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ζώντας χωρίς Χρήματα» με δωρεάν είσοδο - iefimerida.gr

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ζώντας χωρίς Χρήματα» με δωρεάν είσοδο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλαίσιο της ενότητας «7 τρόποι να αντιμετωπίσεις την κρίση» το Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβάλλει απόψε την ταινία της Line Halvorsen, η οποία παρακολούθησε και κινηματογράφησε τη Χάιντεμαρί Σβέρμερ στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι ένας άλλος τρόπος ζωής είναι εφικτός, μια ζωή χωρίς χρήμα.
Πριν από 14 χρόνια, η γερμανίδα δασκάλα και ψυχοθεραπεύτρια Χάιντεμαρί Σβέρμερ, αποφάσισε να αλλάξει ριζικά τη ζωή της. Έδωσε το σπίτι της με όλο του το περιεχόμενο, κράτησε τα απολύτως απαραίτητα και σταμάτησε να χρησιμοποιεί χρήματα.

Η βραβευμένη Νορβηγίδα σκηνοθέτης Line Halvorsen παρακολουθεί τη Χάϊντεμαρί στην καθημερινότητά της, που είναι αφιερωμένη στη διδασκαλία της θεωρίας της για μια ζωή χωρίς χρήματα. Έτσι η Χ. Σβέρμερ διαρκώς ταξιδεύει, αποκτά νέες γνωριμίες και εμπειρίες παραδίδοντας διαλέξεις, δίνοντας συνεντεύξεις και εμπνέοντας τη δημιουργία ομάδων πρωτοβουλίας που με τη σειρά τους οραματίζονται μια ζωή χωρίς χρήματα. Μια ζωή που μοιάζει να είναι ειδυλλιακή όμως αποτελεί κάθε μέρα μια δοκιμασία για τα όρια της αλλά και τις σχέσεις με τους γύρω της, την οικογένειά της και τους φίλους της.

«Η ζωή που βασίζεται στις χρηματικές συναλλαγές είναι μια κατάσταση αδιέξοδη», διατείνεται η 68χρονη Χάιντεμαρί Σβέρμερ που έχει χαρακτηριστεί γραφική, ρομαντική, περιθωριακή αλλά και αλλά και οραματίστρια, μια γυναίκα δυνατή που πήρε τη ζωή της στα χέρια της, έβαλε τους δικούς της όρους και αποφάσισε να ζήσει μια σύγχρονη ουτοπία με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο.

Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξή της νορβηγικής πρεσβείας της Αθήνας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου.

Η ταινία γυρίστηκε το 2010 και έχει διάρκεια 52 λεπτά.

Πληροφoρίες: Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Αθήνα / τηλ.: 210 36 46 873/ Στις 20.00/ Είσοδος ελεύθερη

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ζώντας χωρίς Χρήματα» με δωρεάν είσοδο | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ