Ξεκινα η δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα» - iefimerida.gr

Ξεκινα η δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα»

τρομοκρατική οργάνωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις φυλακές Κορυδαλλού ξεκινά σήμερα η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτης Ρούπας και Κώστας Γουρνάς, οι οποίοι παραμένουν υπό κράτηση, αλλά μέσα στο μήνο λήγει το 18μηνο προφυλάκισής τους. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα παραδόθηκε ένα ακόμα μέλος της οργάνωσης, ο Κώστας Κατσένος.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους κατηγορούμενους αφορούν τα κακουργήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και απόπειρας ανθρωποκτονιών κατά συρροή.

Μία από τις πλέον γνωστές επιθέσεις της οργάνωσης ήταν η εκτόξευση ρουκέτας στην αμερικανική πρεσβεία, στις 12 Ιανουαρίου 2007, αλλά και η ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στην οδό Μπουμπουλίνας δύο χρόνια αργότερα, που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ