Η Εκκλησία ζητά από τους χριστιανούς ορθόδοξους να μην κάνουν γιόγκα - iefimerida.gr

Η Εκκλησία ζητά από τους χριστιανούς ορθόδοξους να μην κάνουν γιόγκα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μην κάνουν γιόγκα καλεί τους Χριστιανούς Ορθόδοξους η Ιερά Σύνοδος επειδή θεωρείται θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του ινδουισμού και άρα «δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».

Συγκεκριμένα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα η οποία εορτάζεται στις 21 Ιουνίου, η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί πως «δεν είναι γυμναστική».

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιου­νίου ως "Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα", η Ιερά Σύνοδος της Εκ­κλη­σίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι: η "Γιόγκα" αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρ­μο­γών και τάσεων και δεν αποτελεί "είδος γυ­μνα­στι­κής”.

»Ως εκ τούτου η "Γιόγκα" τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ